Με θρησκευτική κατάνυξη, με σεμνότητα και με λαμπρότητα εορτάσθηκε φέτος η εορτή της Κοιμήσεως και Μεταστάσεως της Υπεραγίας Θεοτόκου, στις 14 και 15 Αυγούστου 2025 στη Σιάτιστα.
Στην Ενορία του Αγίου Νικολάου πανηγύρισε ο ιστορικός Ιερός Ναός της Παναγίας, ο οποίος ανεγέρθηκε το 1625 και βρίσκεται στο κέντρο της συνοικίας της Γεράνειας, μέσα στον περίβολο του ιστορικού Ναού της Αγίας Παρασκευής.
Την Παρασκευή 14 Αυγούστου 2024, παραμονή της εορτής, εψάλη ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός από τους Ιερείς π. Νικόλαο, Πρωτοσύγκελλο της Ιεράς Μητροπόλεως Σισανίου και Σιατίστης, π. Νέστορα και π. Προκόπιο.
Στη συνέχεια εψάλη η αρτοκλασία, προσφορά πολλών πιστών.
Πλήθος πιστών έσπευσαν να τιμήσουν την Παναγία Μητέρα του Κυρίου μας Ιησού Χριστού, την Μητέρα όλων των ανθρώπων, η οποία στέκει άγρυπνος φρουρός και βοηθός, απαντώντας ζωντανά στα αιτήματα και τις παρακλήσεις των πιστών.
Μετά τον εσπερινό μοιράστηκε ο ευλογημένος άρτος σ’ όλους τους πιστούς, οι οποίοι συνέρρεαν μέχρι αργά το βράδυ.
Την κυριώνυμο ημέρα, 15 Αυγούστου 2025 εψάλη η ακολουθία του όρθρου στον Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου από τον π. Νικόλαο, Πρωτοσύγκελλο της Ιεράς Μητροπόλεως Σισανίου και Σιατίστης και τον π. Νέστορα παρουσία πλήθος πιστών που παραβρέθηκαν να τιμήσουν την Παναγιά μας!
Σιάτιστα: Η εορτή της Κοιμήσεως της Θεοτόκου (φωτο-ηχητικό)
Αυγούστου 15, 2025