Τελευταια Νεα

6/trending/recent
Type Here to Get Search Results !

Θύμα απάτης 57χρονος στην Καστοριά – Του άρπαξαν 14.000 ευρώ

Εξιχνιάστηκε υπόθεση απάτης με υπολογιστή και παράνομης πρόσβασης σε σύστημα πληροφοριών ή δεδομένων που διαπράχθηκε στην Καστοριά

Σχηματίσθηκε ποινική δικογραφία σε βάρος -4- ημεδαπών

Εξιχνιάστηκε από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης και Εξιχνίασης Εγκλημάτων της Υποδιεύθυνσης Δίωξης και Εξιχνίασης Εγκλημάτων Καστοριάς, υπόθεση απάτης με υπολογιστή και παράνομης πρόσβασης σε σύστημα πληροφοριών ή δεδομένων, που τελέστηκε σε βάρος 57χρονου ημεδαπού.

Ειδικότερα, ο 57χρονος κατήγγειλε ότι τέλη Ιανουαρίου του 2022, άγνωστο άτομο αφού επικοινώνησε τηλεφωνικά μαζί του, παρουσιάζοντάς του ψευδή γεγονότα ως αληθή, κατάφερε και απέκτησε παράνομα πρόσβαση στον ηλεκτρονικό τραπεζικό λογαριασμό (e-banking) του, ενώ στη συνέχεια μετέφερε συνολικά το χρηματικό ποσό των -14.000- ευρώ από το λογαριασμό του 57χρονου σε έτερους λογαριασμούς.

Από τη συνδυαστική μελέτη δεδομένων και την κατάλληλη αξιοποίηση στοιχείων που συνελέγησαν στο πλαίσιο της διενεργηθείσας αστυνομικής έρευνας και προανάκρισης, ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία -4- ημεδαπών, ηλικίας από 25 έως 37 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε ποινική δικογραφία για απάτη με υπολογιστή και για παράνομη πρόσβαση σε σύστημα πληροφοριών ή δεδομένων.

Η δικογραφία που σχηματίσθηκε θα υποβληθεί στην κα. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Καστοριάς, ενώ την προανάκριση για την υπόθεση ενήργησε το Τμήμα Δίωξης και Εξιχνίασης Εγκλημάτων της Υποδιεύθυνσης Δίωξης και Εξιχνίασης Εγκλημάτων Καστοριάς.

*Φωτογραφία αρχείου 

Top Post Ad


Below Post Ad

https://news.google.com/publications/CAAqBwgKMKTBmwsw6MuzAw?hl=el&gl=GR&ceid=GR%3Ael