Έγιναν αισθητοί και στην Αττική - Με 4,5 Ρίχτερ ο πιο ισχυρός - 4,1 και 3,3 τα μεγέθη των άλλων δύο - Μικρές και μεμονωμένες οι ζημιές, σύμφωνα με τον Δήμαρχο ΜαντουδίουΤρεις διαφορετικές σεισμικές δονήσεις αναστάτωσαν τις τελευταίες ώρες την Εύβοια ενώ έγιναν αισθητές και στην Αττική.
Η πρώτη (χρονικά) δόνηση μεγέθους 4,1 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε στις 02.52 τα ξημερώματα της Κυριακής, στην Εύβοια.
Σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο, το επίκεντρο του σεισμού εντοπίζεται 3 χιλιόμετρα ανατολικά του Προκοπίου Ευβοίας, ενώ το εστιακό του βάθος υπολογίζεται στα 14,4 χιλιόμετρα.
Δεύτερος σεισμός το πρωί
Η δεύτερη δόνηση μεγέθους 4,5 Ρίχτερ έγινε αισθητή στις 09:56 το πρωί της Κυριακής.
Η δόνηση είχε επίκεντρο 5 Χλμ. Ανατολικά Βορειοανατολικά από το Προκόπι Ευβοίας και εστιακό βάθος 5 χιλιόμετρα.
Και οι δύο σεισμοί έγιναν αισθητοί στην Αθήνα.
Τρίτος σεισμός στο Μαντούδι Ευβοίας
Τρίτη δόνηση καταγράφηκε στο Μαντούδι Ευβοίας στις 10:31 το πρωί της Κυριακής με ένταση 3,3 Ρίχτερ. Το επίκεντρο της δόνησης ήταν 5 Χλμ. ΑΒΑ του Προκοπίου Ευβοίας και το εστιακό βάθος της στα 5 χιλιόμετρα.
Μέχρι στιγμής πάντως, δεν έχουν αναφερθεί ζημιές.
Κάτοικοι που μίλησαν στο evia online επισήμαναν ότι ο σεισμός είχε βοή, δεν είχε διάρκεια αλλά ήταν ιδιαίτερα αισθητός.
Καθησυχαστικός ο πρόεδρος του ΟΑΣΠ Ευθύμης Λέκκας
Οπρόεδρος του ΟΑΣΠ και καθηγητής Γεωλογίας, Ευθύμης Λέκκας, είπε πως δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας, εξηγώντας ότι η περιοχή παρουσιάζει τέτοιου είδους μικρούς σεισμούς για λίγες ημέρες. Σημείωσε, ωστόσο, πως δεν μπορεί να πει ακόμη αν πρόκειται για τον κύριο σεισμό ή όχι.
Από την πλευρά του, ο δήμαρχος Μαντουδίου, Λίμνης και Αγίας Άννας, Γιώργος Τσαπουρνιώτης, δήλωσε ότι επικρατεί αναστάτωση στους κατοίκους, ενώ έχουν καταγραφεί μεμονωμένες μικρές ζημιές, κυρίως ρωγμές σε τοίχους.
πηγη zougla.gr
Τρεις σεισμοί αναστάτωσαν την Εύβοια
Μαΐου 18, 2025