Τελευταια Νεα

6/trending/recent
Type Here to Get Search Results !

Πρόστιμα σε 500.000 χιλιάδες ιδιοκτήτες ανασφάλιστων ΙΧ, για τέλη κυκλοφορίας και ΚΤΕΟ

Δυσβάσταχτα πρόστιμα σε 500.000 χιλιάδες ιδιοκτήτες ΙΧ επιβάλλει ο νεος νόμος που κατατέθηκε στη Βουλή ο οποίος προβλέπει την εφαρμογή ηλεκτρονικών διασταυρώσεων για τον εντοπισμό ανασφάλιστων οχημάτων, εκείνων που δεν έχουν περάσει ΚΤΕΟ, καθώς και όσων δεν έχουν τακτοποιημένα τα τέλη κυκλοφορίας.

Συγκεκριμένα, Εφόσον εντοπιστούν παραβάσεις, ειδοποιείται ο κάτοχος της άδειας κυκλοφορίας του οχήματος και ορίζονται τα εξής πρόστιμα:

Σε περίπτωση ανασφάλιστου οχήματος

1.000 ευρώ για τα λεωφορεία και φορτηγά δημόσιας χρήσης,
500 ευρώ για τα επιβατηγά και άλλα οχήματα κάθε φύσης,
250 ευρώ για τα δίκυκλα.

Σε περίπτωση που διαπιστώνεται οφειλή τελών κυκλοφορίας ενός τουλάχιστον έτους βεβαιώνονται στο σύνολό τους τα οφειλόμενα τέλη κυκλοφορίας μετά του προστίμου που αναλογεί.

Ο ιδιοκτήτης έχει δικαίωμα ένστασης εντός 5 εργάσιμων ημερών από την επιβολή του προστίμου. Η ένσταση εξετάζεται από την Αρχή που επιβάλλει το αντίστοιχο πρόστιμό της εντός 30 εργάσιμων ημερών. Σε περίπτωση αποδοχής της ένστασης, τα πρόστιμα διαγράφονται. Εφόσον εντός 10 εργάσιμων ημερών από την επομένη της κοινοποίησης της επιβολής προστίμου ή της απορριπτικής απόφασης επί της ένστασης, ο ιδιοκτήτης συμμορφωθεί με τις υποχρεώσεις του αναφορικά με την ασφάλιση του οχήματος τα πρόστιμα διαγράφονται.

Σε περίπτωση ανασφάλιστου οχήματος τα πρόστιμα είναι

 1.000 ευρώ για τα λεωφορεία και φορτηγά δημόσιας χρήσης,
500 ευρώ για τα επιβατηγά και άλλα οχήματα κάθε φύσης,
250 ευρώ για τα δίκυκλα.
Σε περίπτωση που διαπιστώνεται οφειλή τελών κυκλοφορίας ενός τουλάχιστον έτους βεβαιώνονται στο σύνολό τους τα οφειλόμενα τέλη κυκλοφορίας μετά του προστίμου που αναλογεί.

Αν τα τέλη καταβληθούν εκπρόθεσμα, τα πρόστιμα θα είναι κλιμακωτά: 25% του τέλους αν καταβληθεί εντός Ιανουαρίου του επόμενου έτους, 50% αν καταβληθεί τον Φεβρουάριο, και 100% αν καταβληθεί μετά το τέλος Φεβρουαρίου. Σε περίπτωση που το όχημα δεν έχει υποβληθεί εμπρόθεσμα σε έλεγχο ΚΤΕΟ, επιβάλλεται πρόστιμο από το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών.

 Μετά τη διαπίστωση παράβασης, θα πραγματοποιείται νέος ηλεκτρονικός έλεγχος σε διάστημα από 3 έως 12 μήνες.
Αν ο ιδιοκτήτης δεν έχει συμμορφωθεί, αφαιρούνται η άδεια κυκλοφορίας και οι πινακίδες, οι οποίες επιστρέφονται μόνο με την προσκόμιση του σχετικού ασφαλιστηρίου συμβολαίου, του δελτίου ΚΤΕΟ ή της βεβαίωσης μη οφειλής τελών κυκλοφορίας, και της απόδειξης καταβολής του προστίμου.
Οχήματα που δεν έχουν ασφαλισθεί, δεν έχουν περάσει ΚΤΕΟ ή δεν έχουν καταβληθεί τα τέλη κυκλοφορίας για τα τελευταία 7 έτη τίθενται σε καθεστώς προσωρινής αδράνειας.

 Εάν εντοπιστεί όχημα που δηλώθηκε σε ακινησία να κυκλοφορεί ή να είναι σταθμευμένο σε διαφορετικό σημείο από αυτό που έχει δηλωθεί, η ακινησία αίρεται και επιβάλλεται πρόστιμο 10.000 ευρώ από την ΑΑΔΕ, πέραν των τελών κυκλοφορίας και του προστίμου μη καταβολής τους.
Ο έλεγχος διενεργείται μέσω έκδοσης εντολής ελέγχου ή ηλεκτρονικών διασταυρώσεων από την ΑΑΔΕ με τη συνδρομή των παραχωρησιούχων αυτοκινητοδρόμων και μέσω ειδικής εφαρμογής κινητών συσκευών για τη σάρωση πινακίδων.

 

πηγη 


 

 

Top Post Ad

Below Post Ad

https://news.google.com/publications/CAAqBwgKMKTBmwsw6MuzAw?hl=el&gl=GR&ceid=GR%3Ael