Τελευταια Νεα

6/trending/recent
Type Here to Get Search Results !

Κοζάνη: Αυξημένη η ατμοσφαιρική ρύπανση λόγω αφρικανικής σκόνης

Αύξηση των συγκεντρώσεων αιρούμενων σωματιδίων ΑΣ10 παρατηρήθηκε σήμερα, από το μεσημέρι και μετά, όπως καταγράφηκε τόσο στον σταθμό του Αγίου Δημητρίου (AΣ10=150 , AΣ2.5=42) όσο και στην πόλη της Κοζάνης (AΣ10=135, AΣ2.5=87 μικρογραμμάρια σκόνης ανά κυβικό αέρα, στις 7 το απόγευμα).

Κοζάνη: Αυξημένη η ατμοσφαιρική ρύπανση λόγω αφρικανικής σκόνης

Σύμφωνα με στοιχεία του Εργαστηρίου Ατμοσφαιρικής Ρύπανσης του Τμήματος Ορυκτών Πόρων της Πολυτεχνικής σχολής του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας, που πραγματοποιεί μετρήσεις όλο το 24ωρο σε συνεργασία με το τμήμα Περιβάλλοντος του Δήμου Κοζάνης, οι συγκεντρώσεις ήταν αυξημένες κυρίως τις μεσημβρινές ώρες. Η ποιότητα του αέρα για το τρέχον 24ωρο χαρακτηρίζεται μέτρια, σύμφωνα με τον καθηγητή Αθανάσιο Τριανταφύλλου, που αποδίδει τις αυξήσεις των τιμών στην αφρικανική σκόνη.

Κοζάνη: Αυξημένη η ατμοσφαιρική ρύπανση λόγω αφρικανικής σκόνης 
Ο κ. Αθ. Τριανταφύλλου

Το φαινόμενο της μεταφοράς σκόνης παρατηρείται συχνά σε όλη την Νότια Ευρώπη και ευρύτερα. Ενίοτε συνοδεύεται από βροχή, τη λεγόμενη λασποβροχή. Το συναντάμε από την αρχαιότητα ακόμη και σε μυθοπλασίες. Στην Ομήρου Ιλιάδα αναφέρεται ότι την κόκκινη βροχή ή αλλιώς τις “ματωμένες σταγόνες”, την έριξε ο Δίας ως εκδίκηση για το θάνατο ενός από τους γιούς του από τον Πάτροκλο.

Δημιουργεί προβλήματα αναπνευστικά, που είναι πιο έντονα στις ομάδες που πάσχουν από αναπνευστικά νοσήματα, ή όσους πάσχουν από αλλεργίες. Τα άτομα με χρόνια αναπνευστικά και καρδιαγγειακά νοσήματα συστήνεται από τους ειδικούς να παραμένουν σε κλειστούς χώρους και να αποφεύγουν την έντονη σωματική δραστηριότητα.

 


Top Post Ad

Below Post Ad

https://news.google.com/publications/CAAqBwgKMKTBmwsw6MuzAw?hl=el&gl=GR&ceid=GR%3Ael