Τελευταια Νεα

6/trending/recent
Type Here to Get Search Results !

Κοινωνικός Τουρισμός: Υποβλήθηκαν 535.684 αιτήσεις για τα… 300.000 vouchers του προγράμματος

Εξέπνευσε χθες το πρωί η προθεσμία της ηλεκτρονικής υποβολής των αιτήσεων για το πρόγραμμα «Κοινωνικός Τουρισμός 2024-2025» της ΔΥΠΑ, μετά και τη «μίνι» παράταση που δόθηκε, με συνολικά 535.684 αιτήσεις να έχουν υποβληθεί από δικαιούχους, την ώρα που το πρόγραμμα διαθέτει 300.000 vouchers, κάτι που σημαίνει πως θα πέσει… γερός κόφτης.

Υπενθυμίζεται πως η επιλογή των δικαιούχων βασίζεται στη μοριοδότηση συγκεκριμένων κριτηρίων (ΑμεΑ, μονογονέας, αριθμός παιδιών, εισόδημα, πρώτη φορά συμμετοχή στο πρόγραμμα) με αντικειμενικό και διαφανή τρόπο μέσω του Ολοκληρωμένου Πληροφοριακού Συστήματος (ΟΠΣ) της ΔΥΠΑ. Επίσης, για τα ΑμεΑ προβλέπεται δυνατότητα συμμετοχής κάθε χρόνο, δικαίωμα συνοδού και μηδενική ιδιωτική συμμετοχή στα ακτοπλοϊκά εισιτήρια, ενώ δεν τους επιβάλλεται κύρωση αν δεν κάνουν χρήση των επιταγών τους.

Στο πρόγραμμα δεν μπορούν να συμμετάσχουν εργαζόμενοι και άνεργοι που επιδοτούνται σε πρόγραμμα Κοινωνικού Τουρισμού άλλου φορέα για την ίδια περίοδο και όσοι (εκτός ΑμεΑ) πήραν επιταγή στο πρόγραμμα 2023-24.

Ανοιχτή εξακολουθεί να παραμένει η πλατφόρμα του προγράμματος για τους παρόχους, οι οποίοι μπορούν να υποβάλουν τις αιτήσεις τους ηλεκτρονικά με ένα κλικ εδώ

Θυμίζουμε πως πάροχοι του προγράμματος μπορούν να είναι τουριστικά καταλύματα και ακτοπλοϊκές εταιρίες που θέλουν να συμμετάσχουν, παρέχοντας διαμονή και εισιτήρια στους δικαιούχους των vouchers. Υπενθυμίζεται πως από φέτος στο Μητρώο Παρόχων θα εντάσσονται αυτόματα οι πάροχοι του προηγούμενου έτους, αρκεί να επικαιροποιήσουν τα δικαιολογητικά συμμετοχής.

Πότε και που θα δημοσιευτούν τα αποτελέσματα

Οι δικαιούχοι θα λάβουν στα χέρια τους τα vouchers διακοπών που ισχύουν από 1η Ιουλίου 2024, μετά από μια ολιγοήμερη διαδικασία. Πρώτα θα δημοσιευτούν τα προσωρινά αποτελέσματα, τα οποία, αν υπολογίσουμε πως πέρυσι οι αιτήσεις έκλεισαν στις 11 Ιουνίου και οι προσωρινοί πίνακες με τους δικαιούχους δημοσιεύτηκαν από τη ΔΥΠΑ στις 23 Ιουνίου, αυτό σημαίνει πως, εκτός απροόπτου, από την ερχόμενη εβδομάδα θα πρέπει να περιμένουμε το πρώτο «κύμα» των αποτελεσμάτων.

Ακολούθως, μία ημέρα μετά θα ανοίξει η πλατφόρμα για τις ενστάσεις, ενώ, τα οριστικά αποτελέσματα λογικά θα ανακοινωθούν μετά το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος, λίγο πριν ξεκινήσουν να ισχύουν οι επιταγές διακοπών και οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να τα δουν στη σχετική ιστοσελίδα της ΔΥΠΑ.

Οι ενδιαφερόμενοι θα μπορέσουν να δουν εάν είναι δικαιούχοι, ανάλογα με τους τέσσερις τελευταίους αριθμούς του ΑΦΜ και του ΑΜΚΑ τους. Πιο αναλυτικά, όταν δημοσιευτούν οι πίνακες, οι ενδιαφερόμενοι μπαίνουν εδώ και οδηγούνται στη σχετική σελίδα αυτόματα. Στη συνέχεια, θα πρέπει να πάνε στο τέλος της σελίδας και να ανοίξουν ένα από τα παρακάτω αρχεία:

  • Προσωρινό Μητρώο Δικαιούχων – Ωφελουμένων
  • Προσωρινός Πίνακας Αποκλειομένων Δικαιούχων
  • Προσωρινός Πίνακας Αποκλειομένων Ωφελούμενων Μελών
  • Προσωρινός Πίνακας μη Επιλεγομένων Δικαιούχων λόγω Μοριοδότησης

Στο προσωρινό Μητρώο θα αναγράφονται:

  • Οι Κωδικοί Αριθμοί Αιτήσεων των δικαιούχων, τα τέσσερα τελευταία ψηφία του Αριθμού Φορολογικού Μητρώου τους (ΑΦΜ) και τα τέσσερα τελευταία ψηφία του Αριθμού Μητρώου Κοινωνικής Ασφάλισής τους (ΑΜΚΑ).
  • Tα μόρια των δικαιούχων για καθένα από τα κριτήρια επιλογής, τυχόν προσαύξηση (για τις περιπτώσεις ΑμεΑ), η συνολική μοριοδότηση και η σειρά κατάταξής τους.
  • Tα αρχικά και τα δύο τελικά γράμματα του ονοματεπώνυμου των ωφελούμενων μελών ανά δικαιούχο και τα τέσσερα τελευταία ψηφία του Αριθμού Μητρώου Κοινωνικής Ασφάλισής τους (ΑΜΚΑ).
  • H ένδειξη για την έκδοση ή μη Επιταγής Κοινωνικού Τουρισμού για κάθε επιλεγόμενο δικαιούχο και για κάθε ωφελούμενο αυτού που πληροί τις προϋποθέσεις.

Δικαιούχοι για τους οποίους δεν υπάρχει ένδειξη Επιταγής Κοινωνικού Τουρισμού δεν έχουν επιλεγεί για την επιδότηση διαμονής τους σε τουριστικά καταλύματα.

Αφού αναρτηθούν οι προσωρινοί πίνακες, ακολουθεί η διαδικασία των ενστάσεων. Οι δικαιούχοι που υπέβαλαν ηλεκτρονική αίτηση συμμετοχής έχουν δικαίωμα να υποβάλουν μία και μόνο ένσταση κατά των αποτελεσμάτων. Συνήθως οι δικαιούχοι έχουν στη διάθεσή τους δύο ή τρεις ημέρες για ενστάσεις. Η ένσταση υποβάλλεται αποκλειστικά ηλεκτρονικά μέσω του gov.gr.

Οι δικαιούχοι που καταθέτουν ηλεκτρονική ένσταση οφείλουν να:

  • αναφέρουν σαφώς τον λόγο της ένστασης και σε συνάφεια με τον λόγο απόρριψης (π.χ. εσφαλμένη μοριοδότηση, πλήρωση των προϋποθέσεων συμμετοχής κ.ο.κ) και
  • να τεκμηριώνουν τους ισχυρισμούς τους, επισυνάπτοντας στην ένστασή τους με ηλεκτρονική σάρωση δικαιολογητικά αποδεικτικά αυτών. Ο τρόπος που αποδεικνύεται η πλήρωση των προϋποθέσεων συμμετοχής και των κριτηρίων μοριοδότησης περιγράφεται αναλυτικά στη Δημόσια Πρόσκληση (Παράρτημα 2ου Μέρους), το οποίο πρέπει να συμβουλεύονται οι δικαιούχοι για τη σωστή κατά περίπτωση επισύναψη των δικαιολογητικών.

Σημειώνεται πως ενστάσεις που δεν υποβάλλονται ηλεκτρονικά δεν εξετάζονται.

 

newsbreak.gr

Top Post Ad

Below Post Ad

https://news.google.com/publications/CAAqBwgKMKTBmwsw6MuzAw?hl=el&gl=GR&ceid=GR%3Ael