Τελευταια Νεα

6/trending/recent
Type Here to Get Search Results !

Η Δανία προετοιμάζει τους πολίτες για πιθανό πόλεμο

Αποθηκεύστε νερό, τρόφιμα και χάπια ιωδίου

Η κυβέρνηση της Δανίας ζητά από τους πολίτες να προετοιμαστούν για μια επίθεση ή άλλη πιθανή κρίση, αποθηκεύοντας αποθέματα νερού, τροφίμων και φαρμάκων και κρατώντας δισκία ιωδίου στο σπίτι.

Οι πολίτες θα πρέπει να προμηθευτούν μη ευπαθή τρόφιμα που δεν απαιτούν κουζίνα ή φούρνο για την προετοιμασία τους και τουλάχιστον 9 λίτρα εμφιαλωμένου νερού ανά άτομο, αρκετά για τρεις ημέρες, αναφέρει το Bloomberg.

Θα πρέπει επίσης να προετοιμαστούν για διακοπές ρεύματος έχοντας κοντά τους μπαταρίες, φακούς και κεριά και να μπορούν να παραμείνουν ζεστοί χωρίς θέρμανση.

«Η πραγματικότητα είναι ότι η Δανία και οι σύμμαχοί μας απειλούνται από υβριδικό πόλεμο», είπε ο υπουργός Άμυνας Troels Lund Poulsen μιλώντας στην ετήσια συνάντηση της Δημοκρατίας του σκανδιναβικού έθνους στην πόλη Allinge το Σάββατο. «Καθένας από εμάς θα πρέπει να προετοιμαστεί για το γεγονός ότι, για ένα σύντομο χρονικό διάστημα, μπορεί να μην έχει πρόσβαση σε ηλεκτρισμό ή νερό ή να μην μπορούμε να αγοράσουμε είδη πρώτης ανάγκης».

Παράλληλα οι αρχές συμβουλεύουν επίσης τους πολίτες κάτω των 40 ετών να διατηρούν δισκία ιωδίου στο σπίτι για περίπτωση πυρηνικού συμβάντος, αν και είναι «πολύ απίθανο» να χρειαστούν, δήλωσε η Laila Reenberg, επικεφαλής της υπηρεσίας διαχείρισης εκτάκτων αναγκών της Δανίας σε συνέντευξη Τύπου. Προέτρεψε επίσης τους Δανούς να μην πανικοβληθούν και να συγκεντρώσουν σιγά σιγά τις απαραίτητες προμήθειες.

Οι κατευθυντήριες γραμμές έρχονται αφού η Δανία νωρίτερα αυτό το μήνα αύξησε το επίπεδο απειλής για καταστροφικές επιθέσεις στον κυβερνοχώρο εναντίον εταιρειών και αρχών, λέγοντας ότι η Ρωσία δείχνει αυξανόμενη προθυμία να αναλάβει κινδύνους για να πραγματοποιήσει υβριδικές επιθέσεις.

 

πηγη imerisia.gr

 

Top Post Ad

Below Post Ad

https://news.google.com/publications/CAAqBwgKMKTBmwsw6MuzAw?hl=el&gl=GR&ceid=GR%3Ael