Τελευταια Νεα

6/trending/recent
Type Here to Get Search Results !

Συνάντηση με τον ΕΛΓΑ Κοζάνης για τις ζημιές στα κεράσια

Αγροτοκτηνοτροφικός Σύλλογος

Ανατολικής Εορδαίας και Νότιας Λεκάνης Βεγορίτιδας

Για άλλη μια φορά βρισκόμαστε εκτεθειμένοι και απροστάτευτοι

Έχουν προκληθεί εκτεταμένες ζημιές στις κερασιές και στις μηλιές της Δυτικής Μακεδονίας εξαιτίας των καιρικών συνθηκών, των έντονων βροχοπτώσεων του προηγούμενο διαστήματος και των υψηλών θερμοκρασιών που επικράτησαν στην συνέχεια, καθώς και της έντονης σκόνης, με αποτέλεσμα να μην γίνει σωστή γονιμοποίηση κατά την ανθοφορία και να προκύψει καρπόπτωση. Υπάρχουν κτήματα στα οποία τα δέντρα είναι άδεια. Αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα σημαντικά μειωμένες αποδόσεις σε ολόκληρη την Δυτική Μακεδονία.

Και για τις δύο περιπτώσεις καλλιεργειών δεν έχει βγει αναγγελία από τον ΕΛΓΑ.

Το υψηλό κόστος παραγωγής, οι μη καλυπτόμενες ζημιές στην παραγωγή μας από τον ΕΛΓΑ, οι πολύ χαμηλές τιμές που πουλάμε τα προϊόντα μας και οι ψαλιδισμένες επιδοτήσεις, μας έχουν φτάσει στα όρια της επιβίωσης.

Την Δευτέρα 13/05 ο σύλλογός μας θα έχει συνάντηση με τον ΕΛΓΑ Κοζάνης ώστε να ενημερωθεί για τις εξελίξεις στα παραπάνω ζητήματα.

Καλούμε σε επαγρύπνηση τους αγρότες και κτηνοτρόφους της περιοχής το επόμενο διάστημα ώστε να διεκδικήσουμε τα δίκαια αιτήματά μας.

Διεκδικούμε:

Να εκτιμηθούν και να αποζημιωθούμε για τις παραπάνω ζημιές.

Αλλαγή του κανονισμού του ΕΛΓΑ ώστε να ασφαλίζει και να αποζημιώνει στο 100% την πα-ραγωγή και το κεφάλαιο από όλους τους φυσικούς κινδύνους και νόσους με επαρκή κρατική χρηματοδότηση.

Στελέχωση του ΕΛΓΑ με το απαραίτητο επιστημονικό δυναμικό και μέσα μετακίνησης.

 

*Φωτογραφία αρχείου

Top Post Ad

Below Post Ad

https://news.google.com/publications/CAAqBwgKMKTBmwsw6MuzAw?hl=el&gl=GR&ceid=GR%3Ael