Τελευταια Νεα

6/trending/recent
Type Here to Get Search Results !

Στον τελικό του Conference League ο Ολυμπιακός! (βίντεο)

Ο Ολυμπιακός πέταξε εκτός Conference League την Άστον Βίλα (2-0) χωρίς καν να αγχωθεί και πηγαίνει στον τελικό της 29ης Μαΐου στην OPAP Arena, όπου θα αντιμετωπίσει την περσινή φιναλίστ του θεσμού, Φιορεντίνα.

Ο Ολυμπιακός ισοπέδωσε την Άστον Βίλα με συνολικό σκορ 6-2. Η ομάδα του «μάγου» Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ νίκησε 2-0 την Άστον Βίλα στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης» και έγινε η πρώτη ελληνική ομάδα που προκρίνεται σε τελικό ευρωπαϊκής διοργάνωσης, 53 χρόνια μετά το «έπος» του Παναθηναϊκού στο Γουέμπλεϊ.

Ο Ολυμπιακός για πρώτη φορά έπαιξε σε ημιτελικά ευρωπαϊκής διοργάνωσης και για πρώτη φορά πηγαίνει τελικό, όπου θα αναμετρηθεί με τη Φιορεντίνα.

Οι παίκτες του Μεντιλίμπαρ αλλά και ο ίδιος ήξεραν πως η ρεβάνς δεν θα ήταν εύκολη μετά το θρυλικό 2-4 στο «Villa Park». Κι όμως, ο Ολυμπιακός απείλησε, έβγαλε φάσεις και δεν απειλήθηκε παρά πολύ, πετυχαίνοντας γκολ στο 45λεπτο με τον συνήθη ύποπτο Ελ Κααμπί μετά από κίνηση του Ποντένσε και ασίστ του Κίνι.

Ο έμπειρος Ιμπόρα θύμισε σε όλους την ποιότητά του παίζοντας σκυλίσια άμυνα και με τεράστιο πάθος, έχοντας συμπαραστάτες στον άξονα τους Έσε και Τσικίνιο, που βοήθησαν και εκείνοι τα μέγιστα.

Το «ερυθρόλευκο» πάρτι ολοκληρώθηκε στο δεύτερο ημίχρονο, όταν, ύστερα από βολέ του Τζολάκη, ο Ελ Κααμπί έγινε παραλήπτης της μπάλας και εξέθεσε για δεύτερη φορά την άμυνα της Άστον Βίλα, γράφοντας το 2-0, που ήταν και τελικό σκορ.

«Ερυθρόλευκο» ραντεβού με την Ιστορία

Την Τετάρτη 29 Μαΐου, στο γήπεδο της ΑΕΚ στη Νέα Φιλαδέλφεια, οι «ερυθρόλευκοι» θα διεκδικήσουν το τρόπαιο του Europa Conference League με αντίπαλο τη Φιορεντίνα, η οποία απέκλεισε την Μπριζ στον έτερο ημιτελικό.

Το έπος του Ολυμπιακού φέρνει την Ελλάδα κοντά στο «ακατόρθωτο»!

Οι δύο νίκες του Ολυμπιακού στα ημιτελικά του Europa Conference League επί της Άστον Βίλα, φέρνουν την Ελλάδα ένα βήμα μακριά από την κατάληψη της 15ης θέσης της ειδικής βαθμολογίας της UEFA.

Το να μπορέσει η Ελλάδα να φτάσει την 15η θέση της ειδικής βαθμολογίας της UEFA, με τα δεδομένα που είχαν διαμορφωθεί στην ανατολή του 2024, έμοιαζε αδύνατο. Κι όμως, ο Ολυμπιακός πήρε την Ελλάδα στις πλάτες του και γράφοντας την πιο χρυσή σελίδα της ευρωπαϊκής του ιστορίας, την φέρνει πλέον πιο κοντά στον μεγάλο στόχο.

Με την δεύτερη επικράτηση και την πρόκριση επί των Άγγλων της Άστον Βίλα, οι ερυθρόλευκοι χάρισαν 600 ακόμα βαθμούς στην Ελλάδα, που έφτασε έτσι τους 31,125. Αυτό σημαίνει, ότι η χώρα μας ανέβηκε στην 15η θέση και συγκατοικεί πλέον με το Ισραήλ που έχει τους ίδιους βαθμούς. Την ίδια στιγμή, ωστόσο, απέχει 325 βαθμούς από την Δανία που βρίσκεται στην 15η.

Συμπερασματικά, αν ο Ολυμπιακός επικρατήσει της Φιορεντίνα στον τελικό και κατακτήσει το τρόπαιο, με δεδομένους τους 400 ακόμα βαθμούς, θα φέρει την Ελλάδα στην 15η θέση της ειδικής βαθμολογίας της UEFA.

Η κατάταξη της UEFA στις θέσεις 15-17:

15. Δανία 31.450 0/4
16. Ελλάδα 31.125 1/4
17. Ισραήλ 31.125 0/4

 

πηγες iefimerida.gr - gazzetta.gr

Top Post Ad

Below Post Ad

https://news.google.com/publications/CAAqBwgKMKTBmwsw6MuzAw?hl=el&gl=GR&ceid=GR%3Ael