Τελευταια Νεα

6/trending/recent

Hot Widget


Type Here to Get Search Results !

Κεράσια: Ο καλύτερος τρόπος αποθήκευσής τους

 

Η εποχή που απολαμβάνουμε τα κεράσια έχει ήδη ξεκινήσει. Από τα τέλη του Μαΐου κάνουν την πρώτη τους εμφάνιση και εμείς έχουμε ήδη βρει πώς θα τα αξιοποιήσουμε σε γλυκές συνταγές. Ωστόσο, τα κεράσια είναι από τα φρούτα που μπορούν να σταθούν εύκολα ως σνακ και αρέσουν σε μικρούς και μεγάλους. Το μόνο τους αρνητικό είναι πως δεν τα βρίσκουμε όλο τον χρόνο στα ράφια των μανάβικων και των σούπερ μάρκετ. Αλλά με τη σωστή αποθήκευση μπορούμε να τα χαιρόμαστε για αρκετούς μήνες.

Ο καλύτερος τρόπος αποθήκευσης

Όλα ξεκινούν από την πρώτη στιγμή που θα φέρετε σπίτι τα κεράσια. Ξεχωρίστε τα φρέσκα από εκείνα που έχουν καφέ κηλίδες πάνω τους. Επίσης, απομακρύνετε και όσα έχουν ανοίξει. Στη συνέχεια, βάλτε τα στο ψυγείο, εκτός κι αν έχετε σκοπό να τα καταναλώσετε μέσα στις επόμενες ώρες.

Πότε να τα πλύνετε

Ο καλύτερος τρόπος για να αυξήσετε τη διάρκεια ζωής τους είναι να διατηρηθούν όσο πιο στεγνά γίνεται. Πρακτικά, αυτό σημαίνει πως όταν τα πλένετε πριν τα βάλετε στο ψυγείο, τότε χαλάνε πιο γρήγορα. Κατά συνέπεια, είναι καλύτερο να πλένετε κάθε φορά την ποσότητα των κερασιών που θέλετε να καταναλώσετε ή να χρησιμοποιήσετε σε κάποια συνταγή. Προτιμήστε να τα βάλετε σε ένα τάπερ που κλείνει αεροστεγώς και ανάμεσα στις στρώσεις τους βάλτε μία στεγνή χαρτοπετσέτα ώστε να απορροφά την υγρασία.

Η αποθήκευση στην κατάψυξη

Αν θέλετε να τα βάλετε στην κατάψυξη ώστε να τα απολαμβάνετε καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους, τότε πλύντε τα με νερό και ξεχωρίστε τα κεράσια που έχουν σημάδια, όπως είπαμε παραπάνω. Απλώστε πάνω σε ένα ταψί τα κεράσια με τέτοιο τρόπο ώστε να μην ακουμπάνε μεταξύ τους και βάλτε τα για λίγες ώρες στην κατάψυξη. Ύστερα,  μπορείτε να τα μεταφέρετε σε ένα σακουλάκι ή δοχείο αποθήκευσης και να τα επιστρέψετε στην κατάψυξη. Το βήμα με το ταψί είναι ζωτικής σημασίας, καθώς διασφαλίζει πως τα κεράσια δεν θα μετατραπούν σε μία παγωμένη μάζα στην κατάψυξη, κάτι που θα συμβεί αν παραλείψετε αυτό το βήμα.

 

πηγη cantina.protothema.gr

 

Top Post Ad

Below Post Ad

https://news.google.com/publications/CAAqBwgKMKTBmwsw6MuzAw?hl=el&gl=GR&ceid=GR%3Ael