Τελευταια Νεα

6/trending/recent
Type Here to Get Search Results !

Ατομικά κεράσματα τιραμισού, της στιγμής!

Μετά το μεσημεριανό είναι ότι πρέπει!

Εύκολα και πεντανόστιμα ατομικά γλυκίσματα με γεύση τιραμισού, ιδανικά για μπουφέ και κεράσματα. Ετοιμάζονται όπως το κλασικό επιδόρπιο, με κρέμα μασκαρπόνε, μπισκότα σαβουαγιάρ και καφέ εσπρέσσο, πασπαλίζονται με σκόνη κακάο και στολίζονται πραλίνα φουντουκιού.

Υλικά για τη Συνταγή

30 μπισκότα σαβουαγιάρ

2 φλιτζάνια καφέ εσπρέσσο, με ζάχαρη

2 κουταλάκια του γλυκού ρούμι (προαιρετικά)

100 γραμμάρια φυτική κρέμα γάλακτος, πολύ παγωμένη

100 γραμμάρια μασκαρπόνε κρύο

40 γραμμάρια ζάχαρη άχνη

2 κρόκοι αυγών

Κακάο σκόνη για το πασπάλισμα

Πραλίνα φουντουκιού ή λιωμένη σοκολάτα

Εκτέλεση

1.Αρχικά ετοιμάστε 2 φλιτζάνια καφέ εσπρέσσο όσο δυνατό επιθυμείτε, βάλτε τη ζάχαρη της αρεσκείας σας και αφήστε τα να κρυώσουν σε ένα ρηχό μπολ. Βάλτε το ρούμι, αν χρησιμοποιήσετε και ανακατέψτε καλά.

2. Χτυπήστε την παγωμένη κρέμα γάλακτος με το μίξερ χειρός μέχρι να σφίξει καλά. Στη συνέχεια προσθέστε τη ζάχαρη άχνη, το μασκαρπόνε και τους κρόκους των αυγών και διπλώστε με μια σπάτουλα μέχρι να έχετε μια λεία κρέμα.

3. Τοποθετήστε τα μπισκότα σε μια λεία επιφάνεια και με ένα πινέλο ζαχαροπλαστικής, βρέξτε την επιφάνειά τους, χωρίς να τα μουσκέψετε πολύ.

4. Βάλτε την κρέμα σε ένα κορνέ και απλώστε μια λωρίδα στα μισά μπισκότα, πάνω στη βρεγμένη επιφάνεια. Κλείστε με τα άλλα μισά σαβουαγιάρ έτσι ώστε η βρεγμένη μεριά να ακουμπάει πάνω στην κρέμα.

5. Πασπαλίστε με μπόλικο κακάο σκόνη και διακοσμήστε με πραλίνα (ζεσταμένη στο φούρνο μικροκυμάτων ή σε μπαιν μαρί) ή με λιωμένη σοκολάτα. Τοποθετήστε τα κεράσματα στο ψυγείο, μέχρι το σερβίρισμα.

 

topontiki.gr

Top Post Ad

Below Post Ad

https://news.google.com/publications/CAAqBwgKMKTBmwsw6MuzAw?hl=el&gl=GR&ceid=GR%3Ael