Τελευταια Νεα

6/trending/recent
Type Here to Get Search Results !

Άπιαστο όνειρο η αγορά κατοικίας!


Τα πετσοκομμένα εισοδήματα, σε συνδυασμό με την ανοδική πορεία των τιμών στα ακίνητα, καθιστούν απαγορευτικό για τον Ελληνα να αποκτήσει το δικό του σπίτι

Άπιαστο όνειρο έχει καταστεί για τη συντριπτική πλειονότητα των Ελλήνων η αγορά κατοικίας. Αιτία, οι συνθήκες που έχουν διαμορφωθεί αναφορικά με τους μισθούς και τις τιμές των ακινήτων, με τα μέσα ελληνικά εισοδήματα να μην ανταποκρίνονται στις αυξημένες τιμές των κατοικιών.

  • Του Βασίλη Παπακωνσταντόπουλου

Αρκεί να αναφέρουμε ότι για να αγοράσει ένας μισθωτός ένα σπίτι 60 τ.μ. στην Αθήνα θα πρέπει να συγκεντρώσει μισθούς σχεδόν 12 χρόνων, χωρίς να προβεί σε κανένα άλλο έξοδο! Γεγονός που κατατάσσει την ελληνική πρωτεύουσα σε μία από τις ακριβότερες πόλεις του κόσμου για αγορά κατοικίας, σε συνάρτηση με τον μέσο μισθό και τις αξίες των ακινήτων.

Βάσει τιμών, αλλά και της πρόσβασης στο τραπεζικό σύστημα, οι τρέχουσες συνθήκες απευθύνονται στο 25% των ελληνικών νοικοκυριών με βάση το διαθέσιμο εισόδημα, ποσοστό που υποχωρεί στο 10% για τις νεόδμητες κατοικίες. Την ίδια στιγμή η ελληνική αγορά κατοικίας συνεχίζει να είναι ελκυστική για τους ξένους, οι οποίοι προφανώς έχουν μεγαλύτερη οικονομική άνεση για να επενδύσουν σε ακίνητη περιουσία στη χώρας μας. Τα ενδιαφέροντα αυτά στοιχεία προκύπτουν από διάφορες έρευνες που παρουσιάστηκαν τις τελευταίες ημέρες.

Ειδικότερα...

 

η συνέχεια ΕΔΩ

 

Top Post Ad

Below Post Ad

https://news.google.com/publications/CAAqBwgKMKTBmwsw6MuzAw?hl=el&gl=GR&ceid=GR%3Ael