Τελευταια Νεα

6/trending/recent
Type Here to Get Search Results !

Οι καλύτερες πόλεις για περπάτημα σε όλο τον κόσμο

Στην Ευρωπαική κατάταξη από τις 20 πόλεις της λίστας η Αθήνα κατατάσσεται στην 18η θέση, η Θεσσαλονίκη στην 19η και η Πάτρα στην 20η θέση

Με 1,475 δισεκατομμύρια οχήματα στον κόσμο και περίπου 8,1 δισεκατομμύρια ανθρώπους, αντιστοιχούν περίπου 182 αυτοκίνητα σε κάθε 100.000 ανθρώπους. Αυτό σημαίνει ότι υπάρχει ένα σημαντικό ποσοστό ανθρώπων στον κόσμο που δεν μπορούν να οδηγήσουν ή δεν έχουν πρόσβαση σε αυτοκίνητο. Αν είστε ένας από αυτούς τους ανθρώπους ή αν απλά προτιμάτε να περιηγείστε σε μια πόλη με τα πόδια αντί για το τιμόνι, τότε θα πρέπει να διαβάσετε παρακάτω.

Οι ειδικοί στην  Compare the Market AU ανέλυσαν διάφορους παράγοντες για να δουν ποιες πόλεις στον κόσμο είναι οι πιο περιπατητικές, εξετάζοντας πράγματα όπως ο αριθμός των μονοπατιών για περπάτημα, η βροχόπτωση και το πόσο ασφαλείς είναι. Επιπλέον, εξέτασαν τα συστήματα δημόσιων συγκοινωνιών και τις επιλογές ποδηλασίας, καθώς και τα δύο αποτελούν ζωτικής σημασίας εναλλακτικές λύσεις όταν δεν έχετε αυτοκίνητο.

Το Μόναχο (5.297) κατέλαβε την πρώτη θέση, ακολουθούμενο από το Μιλάνο (4.934) και τη Βαρσοβία (4.902). Στην Ευρωπαική κατάταξη από τις 20 πόλεις της λίστας η Αθήνα κατατάσσεται στην 18η θέση, η Θεσσαλονίκη στην 19η και η Πάτρα στην 20η θέση.

Χάρη στο φιλικό προς τους πεζούς κέντρο της πόλης του, τα υψηλά επίπεδα ασφάλειας και τα εκπληκτικά ποδηλατικά μονοπάτια μήκους 1,4 εκατομμυρίων χιλιομέτρων, το Μόναχο στέφθηκε νικητής! Στη δεύτερη θέση ήταν το Μιλάνο , το οποίο έχει ακόμη πιο εντυπωσιακά ποδηλατικά μονοπάτια 1,9 εκατομμυρίων χιλιομέτρων και στην τρίτη ήταν η Βαρσοβία , όπου το 74% του πληθυσμού ζει σε απόσταση 1 χιλιομέτρου από έναν χώρο χωρίς αυτοκίνητα.

Η Ευρώπη επικρατεί κατά κράτος σε αυτή τη λίστα, με το Τόκιο να είναι η μόνη μη ευρωπαϊκή πόλη στην 6η θέση.

Αυτές είναι οι δέκα πιο βατές πόλεις στον κόσμο βάσει της παγκόσμιας κατάταξης.

  1. Μόναχο
  2. Μιλάνο
  3. Βαρσοβία
  4. Χέλσινκι
  5. Παρίσι
  6. Τόκιο
  7. Μαδρίτη
  8. Άσλο
  9. Κοπεγχάγη
  10. Άμστερνταμ

Η αναλυτική Ευρωπαική κατάταξη έχει ως εξής:

Οι καλύτερες πόλεις για περπάτημα σε όλο τον κόσμο

Μετά το Μόναχο στην παγκόσμια κατάταξη ακολουθεί η ιταλική πόλη του Μιλάνου με βαθμολογία 4.934. Γνωστό για τη μόδα και τον καφέ του, το Μιλάνο είναι επίσης εξαιρετικό για να περπατάτε για να φτάσετε εκεί που πρέπει να πάτε, με το 80% του πληθυσμού να βρίσκεται σε απόσταση ενός χιλιομέτρου από υπηρεσίες υγείας και εκπαίδευσης.

Την πρώτη τριάδα συμπληρώνει η Βαρσοβία, με συνολική βαθμολογία 4,902. Η πολωνική μητρόπολη της Βαρσοβίας βρίσκεται στον ποταμό Βιστούλα, με συνολικά 3,1 εκατομμύρια κατοίκους, αλλά παρά το μέγεθός της, το κέντρο της Βαρσοβίας είναι βατό, με πολλά να δείτε στη διαδρομή.

Γνωστό για την έντονη κοινωνική του σκηνή και τα όμορφα κανάλια, όπου οι άνθρωποι περπατούν δίπλα τους, το Άμστερνταμ συμπληρώνει την πρώτη δεκάδα με βαθμολογία 4,538 στα 8. Με την τρίτη μεγαλύτερη απόσταση ποδηλατοδρόμων παγκοσμίως (1.090.608 χλμ.), το Άμστερνταμ προσφέρει μια εξαιρετική υποδομή για ντόπιους και τουρίστες για να εξερευνήσουν την πόλη.

Η Ευρώπη κυριάρχησε στη λίστα με άλλες πόλεις που βρίσκονται στην πρώτη δεκάδα, όπως το Ελσίνκι (4,840), το Παρίσι (4,776) και η Μαδρίτη (4,740). Ωστόσο, το Τόκιο (4,761) ήταν η πρώτη πόλη εκτός Ευρώπης που βρέθηκε στη λίστα, στην έκτη θέση.

Ο γενικός διευθυντής της Compare the Market, Stephen Zeller, δηλώνει ότι η πρόσβαση σε υγειονομική περίθαλψη και τις εκπαιδευτικές υπηρεσίες μέχρι και πάρκα, καφετέριες και βιβλιοθήκες, έχει αντίκτυπο στην αγορά κατοικίας. “Η εξέταση των μεταφορών και των ανέσεων είναι ένα κρίσιμο βήμα για την αξιολόγηση ενός δυνητικού σπιτιού”, εξηγεί ο Zeller.

“Αυτό σημαίνει ότι πρέπει να εξετάσετε τις συνδέσεις με τα μέσα μαζικής μεταφοράς και να δείτε πόσο μακριά βρίσκεται η πλησιέστερη στάση σας, σε τι ώρα και με ποια συχνότητα εκτελούν δρομολόγια – καθώς και να εντοπίσετε διαδρομές που αισθάνεστε ασφαλείς περπατώντας”.

“Λάβετε υπόψη σας ότι οι πιο επιθυμητές περιοχές θα κοστίζουν γενικά περισσότερο, πράγμα που σημαίνει ότι μπορεί να χρειαστείτε μεγαλύτερο δάνειο για το σπίτι από αυτό που είχατε αρχικά προϋπολογίσει. Η χρήση ενός υπολογιστή δανειακής δύναμης και η λήψη εκθέσεων ακινήτων μπορούν να βοηθήσουν στον προγραμματισμό του προϋπολογισμού όταν έρθει η ώρα να βρείτε ένα σπίτι για αγορά”.

Για να μάθετε περισσότερα σχετικά με την έρευνα, επισκεφθείτε την ιστοσελίδα: https://www.comparethemarket.com.au/home-loans/features/most-walkable-cities/

Top Post Ad

Below Post Ad

https://news.google.com/publications/CAAqBwgKMKTBmwsw6MuzAw?hl=el&gl=GR&ceid=GR%3Ael