Τελευταια Νεα

6/trending/recent
Type Here to Get Search Results !

Ανεξέλεγκτη η φωτιά στην Κρήτη! Εκκενώθηκαν 4 οικισμοί στο Λασίθι (βίντεο)

Ανεξέλεγκτη μαίνεται η μεγάλη φωτιά που ξέσπασε στην περιοχή Μαύρος Κόλυμπος στο Λασίθι της Κρήτης.

Για την κατάσβεση της φωτιάς επιχειρούν 169 πυροσβέστες με 12 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων 38 οχήματα και 4 ελικόπτερα (το ένα συντονιστικό). Όπως έγινε γνωστό από την Πυροσβεστική υπάρχουν αναφορές για ζημιές σε θερμοκήπια.

Ο δήμαρχος Ιεράπετρας, Εμμανουήλ Φραγκούλης, μιλώντας στο Capital.gr ανέφερε ότι "από το πρωί πνέουν δυνατοί άνεμοι. Η φωτιά καίει σε δύσβατη περιοχή, ξέφυγε από τις περιοχές που μπορούσε να ελεγχθεί". Μάλιστα επεσήμανε τις προσπάθεις που γίνονται αυτή τη στιγμή ώστε να δημιουργηθούν αντιπυρικές ζώνες για να μην περάσει η φωτιά  στο δασάκι του Κουτσουρά.

Καίει από τις 7 το πρωί

Η πυρκαγιά εκδηλώθηκε λίγο πριν τις 7 το πρωί σε δασική έκταση κοντά στον οικισμό Μαύρος Κόλυμπος ενώ στο σημείο έπνεαν ισχυροί άνεμοι έως και 8 μποφόφ.

Σύμφωνα με το radiolasithi.gr, οι φλόγες έχουν περάσει μέσα από αρκετά σπίτια έχοντας κάψει αρκετές αυλές, ενώ τουλάχιστον μια κατοικία έχει σοβαρότερες ζημιές. Επίσης, υπάρχουν πληροφορίες για φθορές σε αποθήκη μεγάλης επιχείρησης της περιοχής, ενώ έχουν καεί και κάποια θερμοκήπια. 

Ερωτηματικά προκαλεί και το γεγονός ότι ενώ η φωτιά ξέσπασε στις 7 το πρωί, τα πρώτα εναέρια μέσα έφτασαν περίπου στις 11:30, με δύο ελικόπτερα να πραγματοποιούν ρίψεις νερού.

Η φωτιά πλέον κινείται προς τα ανατολικά με κατεύθυνση στο δασάκι του Κουτσουρά ενώ στο ύψος του ναού του Αγίου Παντελεήμονα έχει φτάσει στον κεντρικό δρόμο.

Όπως αναφέρει το radiolasithi.gr, ένα άτομο που συμμετείχε στην κατάσβεση έχει τραυματιστεί.

Πρόκειται για έναν 74χρονο άντρα ο οποίος σύμφωνα με πληροφορίες από την Πυροσβεστική, ενώ απομακρύνθηκε από τον οικισμό του έπειτα από τα μηνύματα 112 που εστάλησαν, επέστρεψε προς Μαύρο Κόλυμπο. Υπέστη εγκαύματα, κυρίως στο πρόσωπο. Παρελήφθη από ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ και μεταφέρθηκε στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο όπου νοσηλεύεται διασωληνωμένος προληπτικά λόγω αναπνευστικών προβλημάτων.

Όπως έγινε γνωστό από την Πυροσβεστική, ελαφρά τραυματισμένος είναι και ένας πυροσβέστης.

Μηνύματα μέσω του 112 εστάλησαν στους κατοίκους των περιοχών Μαύρος Κόλυμπος, Αχλιά, Αγία Φωτιά και Γαλήνη προκειμένου να απομακρυνθούν από τους οικισμούς τους και να κατευθυνθούν προς Κουτσουρά λόγω της δασικής πυρκαγιάς.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική οι άνεμοι πριν από λίγο έπεσαν στα 6 μποφόρ και η εικόνα της φωτιάς είναι καλύτερη.

Σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση, τα μέτωπα των επιχειρήσεων: 

– Μάλες Ιεράπετρας, έχει ελεγχθεί (1 όχημα)

– Αμουδάρες Ιεράπετρας, έχει ελεγχθεί (1 όχημα)

– Μαύρος Κόλυμπος δασική, κυρίως με χαμηλή βλάστηση (169 πυροσβέστες με 12 ομάδες πεζοπόρων και 38 οχήματα καθώς και 4 ελικόπτερα)

 

capital.gr


Top Post Ad

Below Post Ad

https://news.google.com/publications/CAAqBwgKMKTBmwsw6MuzAw?hl=el&gl=GR&ceid=GR%3Ael