Τελευταια Νεα

6/trending/recent
Type Here to Get Search Results !

Ιωάννινα: Έκθεση ζωγραφικής του Σιατιστινού ζωγράφου Κώστα Ντιού

Η γκαλερί Τεχνοχώρος στα Ιωάννινα παρουσιάζει την ατομική έκθεση του Κώστα Ντιού με τίτλο «Αναδρομή» η οποία εγκαινιάζεται το Σάββατο 27 Απριλίου στις 13:00.

Ο σημαντικός καλλιτέχνης παρουσιάζει ένα σύνολο έργων που αναδεικνύουν την σπουδαιότητα της ζωγραφικής του. Πίνακες διαφορετικών ενοτήτων που όμως δένουν αρμονικά σε ένα ενιαίο σύνολο δημιουργώντας ένα μεταφυσικό περιβάλλον μέσα στον χώρο της αίθουσας.

Όπως αναφέρει η Ιστορικός Τέχνης Βένια Παστάκα «Εντυπωσιακή είναι η χρήση πολλών διαφορετικών τεχνοτροπιών στα έργα που δημιουργούν ένα ενδιαφέρον οπτικό σύνολο. Στους πίνακες του Ντιού όλα μπορούν να συμβούν· ο ρεαλισμός συνδιαλέγεται με τον μεταϊμπρεσσιονισμό του Van Gogh σε πίνακες όπου υπερμεγέθεις παπαρούνες κοσμούν ένα τοπίο που θυμίζει έντονα γαλλική επαρχία.

Σε άλλα έργα ο καλλιτέχνης γίνεται ο ίδιος χρώμα και με την μαγική του παλέτα δίνει ζωή σε ό,τι βρίσκεται γύρω του. Ένας ιδιότυπος Άρχων του δικού του κόσμου.» ενώ αλλού συνεχίζει πως η ζωγραφική του Ντιού «σε υποβάλλει με την θεματική της και σε υποχρεώνει να σταθείς μπροστά της για ώρα.

Σε μια εποχή που βυθιζόμαστε όλο και περισσότερο στο βαθύ σκοτάδι, η ζωγραφική του Κώστα Ντιού είναι εδώ για να μας αφυπνίζει και να μας θυμίζει πως η τέχνη που φέρει μέσα της γνώση, έχει τη δύναμη να ενεργοποιεί και να ερεθίζει το νου καθώς είναι φορέας ιδεών, υψηλών ιδανικών και στόχων.»

Γκαλερί Τεχνοχώρος Ζυγομάλλη 16 Ιωάννινα

Διάρκεια Έκθεσης: 27/4 – 25/5/2024

Ώρες Λειτουργίας:
Δευτέρα – Τετάρτη – Σάββατο 9.00 π.μ. - 2.30 μ.μ.
Τρίτη - Πέμπτη - Παρασκευή 9.00 π.μ. - 2.30 μ.μ. και 5.30 μ.μ. - 9.00 μ.μ.

Τις ημέρες των εορτών θα ισχύσει εορταστικό ωράριο.

Top Post Ad

Below Post Ad

https://news.google.com/publications/CAAqBwgKMKTBmwsw6MuzAw?hl=el&gl=GR&ceid=GR%3Ael