Τελευταια Νεα

6/trending/recent
Type Here to Get Search Results !

Εγνατία Οδός: Κλείνει η σήραγγα «Μαλακάσι Α» – Πώς θα διεξάγεται η κυκλοφορία


Ν. Ταχιάος: Δεν υπάρχει προφανής λόγος που επιβάλλει τη διακοπή της κυκλοφορίας στην σήραγγα, αλλά είναι υποχρέωση της πολιτείας να αντιμετωπίσει τις ανησυχίες των πολιτών

Τη διακοπή της κυκλοφορίας στον βόρειο κλάδο των δίδυμων σηράγγων «Μαλακάσι Α» με κατεύθυνση προς Ηγουμενίτσα, ώστε να πραγματοποιηθεί έλεγχος από εξειδικευμένους δομοστατικούς, αποφάσισαν η «Εγνατία Οδός Α.Ε.» και η ηγεσία του υπουργού Υποδομών και Μεταφορών, όπως ανακοίνωσε ο αρμόδιος υφυπουργός Ν. Ταχιάος μετά από επιθεώρηση του σημείου.

«Δεν διαπιστώθηκε η φερόμενη στατική ανεπάρκεια της κατασκευής»

«Μολονότι στον χρόνο που μεσολάβησε δεν περιήλθαν σε γνώση της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου, στοιχεία που να δικαιολογούν τις ανησυχίες που αποτέλεσαν το έναυσμα της κινητοποίησης, κάλεσα τον Περιφερειάρχη Ηπείρου, Αλέξανδρο Καχριμάνη, να επισκεφθούμε από κοινού την επίμαχη σήραγγα, συνοδευόμενοι από έμπειρους μηχανικούς της διαχειρίστριας εταιρείας. Από τον επιτόπιο μακροσκοπικό έλεγχο, δεν προέκυψαν νέα δεδομένα πέραν όσων είναι ήδη γνωστά και αφορούν στην εύλογη φθορά σήραγγας κατασκευασμένης την δεκαετία του ΄80» εξήγησε ο κ. Ταχιάος, διευκρινίζονας πως «σε καμία περίπτωση δεν διαπιστώθηκε η φερόμενη στατική ανεπάρκεια της κατασκευής».

 

η συνέχεια ΕΔΩ


Top Post Ad

Below Post Ad

https://news.google.com/publications/CAAqBwgKMKTBmwsw6MuzAw?hl=el&gl=GR&ceid=GR%3Ael