Τελευταια Νεα

6/trending/recent
Type Here to Get Search Results !

«Μην τολμήσουν να πατήσουν. Δεν θα γίνει αυτό το έργο»: Διαμαρτυρία στη ΖΕΠ για το αιολικό πάρκο στο Μπούρινο! (βίντεο)

Χάρης Γκοβεδάρος: “Ούτε ένα φουρφούρι στο Μπούρινο -Υπέρ της προσφυγής από την Περιφέρεια”

«Θα είμαστε στην πρώτη γραμμή, δεν θα τους το επιτρέψουμε»

Διαμαρτυρία στη ΖΕΠ για το αιολικό πάρκο στο Μπούρινο πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή το πρωί. Η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Ηπείρου – Δυτικής Μακεδονίας ενέκρινε τους περιβαλλοντικούς όρους και περιορισμούς για την κατασκευή και λειτουργία του Αιολικού Σταθμού ισχύος 23,4MW στη θέση “Ντρισινίκος” Δ.Ε. Αιανής, Σιάτιστας & Βεντζίου των Δήμων Κοζάνης, Βοϊου & Γρεβενών. Φορέας του έργου η εταιρεία: «GREEN VELOCITY 4 ΙΔΙΩΤΙΚΗ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥΧΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ» με έδρα την Κυρακαλή .

Η Επιτροπή Αγώνα διαμέσου του κ. Μιχάλη Καραμπατζιά μίλησε για σκανδαλώδη πράξη της Αποκεντρωμένης του στο Μπούρινο , ενός μνημείου φύσης στα 1900 μέτρα, σε μια ζώνη ειδικής προστασίας , εκεί που ενώνεται η αφρικανική , ευρωπαϊκή και ασιατική πλάκα,τμήμα του γεωπάρκου της Unesco .Συμπλήρωσε μάλιστα ότι η περιοχή πίνει νερό από το Μπούρινο και στην περιοχή αυτή η κοινότητα Σιάτιστα έχει 12.500 ιδιόκτητα στρέμματα. « Δεν θα τους το επιτρέψουμε. Η Σιάτιστα είναι ανάστατη .Θα είμαστε στην πρώτη γραμμή. Δεν είναι ανίκητοι. Δεν πωλείται το περιβάλλον». Θα συνεχίσουμε να ζούμε στη Δυτική Μακεδονία και θα παραδώσουμε το φυσικό περιβάλλον στις επόμενες γενιές, πρόσθεσε η πρόεδρος της Καλαμιάς.

Ζητήθηκε μάλιστα να πάρουν θέση ο δήμαρχος Κοζάνης και η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας. Ο αντιπεριφερειάρχης τεχνικών έργων βρέθηκε στην συγκέντρωση διαμαρτυρίας και εξέφρασε ανοιχτά την θέση του διευκρινίζοντας ότι είναι απόλυτα προσωπική. .Τάχθηκε ξεκάθαρα υπέρ των ΑΠΕ με μέτρο , σύνεση και με χωροταξικό που αγνοείται τα τελευταία τέσσερα χρόνια .Για το όρος Μπούρινος, ένα βουνό τεράστιας οικολογικής αξίας, με σπάνια χλωρίδα και πανίδα η άποψή του είναι να μην μπει ούτε μια ανεμογεννήτρια, ούτε ένα φουρφούρι όπως είπε χαρακτηριστικά δηλώνοντας παρών σε αυτό τον αγώνα. Σε ερώτηση αν είναι θετικός υπέρ μιας προσφυγής από την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας δήλωσε ότι αν τεθεί στο περιφερειακό συμβούλιο είναι επίσης υπέρ αυτής. Μάλιστα ζήτησε από τον διευθυντή Περιβάλλοντος της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου και Δυτικής Μακεδονίας κ. Δόντσιο Στέφανο να ξαναδεί το θέμα.

Στη συνέχεια έγινε παράσταση στην είσοδο της περιφέρειας παρουσία του διευθυντή περιβάλλοντος της Αποκεντρωμένης με τους τόνους να ανεβαίνουν ειδικά όταν ακούστηκε ότι η υπογραφή του εξυπηρετεί τα συμφέροντα της εταιρείας κάτι που ο ίδιος δεν το δέχτηκε. Απεναντίας εξήγησε ότι το υπουργείο ήταν θετικό και γνωμοδότησε θετικά και το ΠΕΣΠΑ , ενώ εκείνος είναι ένας απλός υπηρεσιακός παράγοντας.

Ιωάννα Παπαδημητρίου

ΠΗΓΗ prlogos.gr

Top Post Ad

Below Post Ad

https://news.google.com/publications/CAAqBwgKMKTBmwsw6MuzAw?hl=el&gl=GR&ceid=GR%3Ael