Τελευταια Νεα

6/trending/recent
Type Here to Get Search Results !

Σιάτιστα: Υποδοχή της Αγίας Εικόνας της Παναγίας Ελεούσας, την Κυριακή 24 Μαρτιου 2024

Στις 24 Μαρτίου 2024, Α΄ Κυριακή των Νηστειών – Κυριακή της Ορθοδοξίας η Ενορία του Αγίου Νικολάου θα υποδεχτεί την Αγία Εικόνα της Παναγίας Ελεούσας από το μοναστήρι της Ιεράς Μονής Κοιμήσεως Θεοτόκου Μικροκάστρου.

Η Υποδοχή θα γίνει στην είσοδο της πόλης από τον Σεβ. Μητροπολίτη Σισανίου και Σιατίστης κ. κ. Αθανάσιο μαζί με Ιερείς της Μητροπόλεως αλλά και πλήθος πιστών στις 17:30.

Από την  Α΄ Κυριακή των Νηστειών – Κυριακή της Ορθοδοξίας η Αγία Εικόνα της Παναγίας Ελεούσας της Ιεράς Μονής Μικροκάστρου ευλογεί την Ενορία του Ι.Ν. Αγίου Νικολάου στη Σιάτιστα.

Οι ιερείς της Ενορίας τη μεταφέρουν από σπίτι σε σπίτι καθημερινά για να ευλογήσει τους πιστούς.

Την Κυριακή των Βαϊων, μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας, όλοι οι χριστιανοί την συνόδευσαν, για να την μεταφέρουν και πάλι πίσω στη Μονή που ανήκει.

Το έθιμο αυτό, της επίσκεψης της Αγίας Εικόνας στα σπίτια των πιστών, είναι παμπάλαιο και κανείς δεν θυμάται από πότε έχει ξεκινήσει. 

Οι χριστιανοί περιμένουν με αγωνία πότε θα τους επισκεφθεί και την υποδέχονται με λαχτάρα, για να τους αγιάσει να ευλογηθεί το σπίτι τους και να της εναποθέσουν τα προβλήματά τους.

Η μεγάλη ευλάβεια στην Εικόνα αυτή οφείλεται στην ανεξάντλητη χάρη που φανερά ή μυστικά ο πιστός λαός αποκομίζει.

Για το λόγο αυτό τηρεί το θρησκευτικό αυτό έθιμο με μεγάλη αφοσίωση.

Siatista-Info

 

 

Top Post Ad

Below Post Ad

https://news.google.com/publications/CAAqBwgKMKTBmwsw6MuzAw?hl=el&gl=GR&ceid=GR%3Ael