Τελευταια Νεα

6/trending/recent
Type Here to Get Search Results !

Τι δύναμη έχει ο αγιασμός διαμερισμάτων ή σπιτιών;

Γνωρίζουμε ότι ο κόσμος προστατεύεται από τον άγγελο του Χριστού, όπως και κάθε χώρα, πόλη ή χωριό. Καθαγιάζοντας το διαμέρισμα ή το σπίτι, ο ιερέας καλεί το Άγιο Πνεύμα μέσω των προσευχών του και διώχνει τα κακά πνεύματα από ένα δωμάτιο.

Είναι αγιασμένο, αφιερωμένο στον Θεό και τελεί υπό την προστασία του αγγέλου της αντίστοιχης τοποθεσίας. Ο άγγελος προστατεύει το σπίτι με την προϋπόθεση ότι κάποιος ζει εκεί κανονικά, σύμφωνα με τη χριστιανική ηθική.

Θυμάμαι μια περίπτωση: υπηρετούσα σε μια ενορία στην περιοχή Yuretsk, στην περιοχή Ivanovo. Στην κουζίνα δούλευε μια γυναίκα με το όνομα Ράισα. Είπε ότι ο άντρας της ήταν μεθυσμένος, τσακωνόταν, βρίζει. Έφτασε στο σημείο να μην μπορούσε πλέον να μένει στο ίδιο σπίτι μαζί του. Η Ράισα είπε: «Τότε κάλεσα τον ιερέα και αγίασε το σπίτι. Το βράδυ ήρθε ο άντρας μου από τη δουλειά και φοβήθηκα μήπως καταλάβει ότι το σπίτι ήταν αγιασμένο. Κάποια στιγμή δεν τον ξαναείδα. Πέρασαν περίπου 15 λεπτά και αποφάσισα να βγω έξω να δω τι συμβαίνει. Είχε κοιμηθεί στα άχυρα. Δεν ήταν μεθυσμένος. Τότε τον ρώτησα γιατί ήταν εκεί και τον κάλεσα στο σπίτι. Μου είπε: «Δεν μπορώ, δεν έχω χώρο εκεί». Επέμεινα να μπει. Στη συνέχεια σύρθηκε στο σπίτι, τράβηξε το στρωμα στο πάτωμα και είπε:

«Εδώ, στο πάτωμα, νιώθω καλύτερα». Τότε θαύμασα πόση δύναμη μπορεί να έχει ο αγιασμός ενός σπιτιού».

Πριν από λίγο καιρό, μια κοπέλα μου είπε ότι ήταν στο διαμέρισμά της, μόνη, ενώ οι γονείς της έλειπαν για διακοπές. Το βράδυ ξύπνησε και είδε μια λευκή φιγούρα να έρχεται προς το μέρος της από την τηλεόραση… Φοβήθηκε πολύ τότε. Δεν μπορούσε να κοιμηθεί και προσευχόταν όλη τη νύχτα. Με κάλεσε να αγιασω το διαμέρισμα. Λίγες μέρες μετά τον αγιασμό ήρθαν και οι γονείς. Ακούγονται άπιστοι, η μάνα δεν βαφτίζεται. Η μητέρα, μόλις μπήκε στο σπίτι, σταμάτησε στην πόρτα και είπε:

«Τι έγινε; Δεν αναγνωρίζω το διαμέρισμα. Τι έκανες εδώ;»

Το κορίτσι του εξήγησε τα πάντα. Τότε η μητέρα είδε τα σημάδια του σταυρού στον τοίχο και είπε:

«Μην το πεις στον πατέρα σου, θα στεναχωρηθεί».

Φυσικά, οι δαιμονικές δυνάμεις που ζουν στον άνθρωπο αισθάνονται αν το διαμέρισμα ή το σπίτι είναι αγιασμένο. Δεν μπορούν πια να ζήσουν εκεί, γιατί τους καίει η φωτιά της χάρης. Όταν λέγεται ότι το σπίτι κατοικείται από πνεύμα, σημαίνει ότι ένα ανίερο σπίτι κατοικείται από δαίμονα. Υπάρχουν τρελοί που βάζουν πρώτα μια γάτα στο σπίτι και όχι εικόνες ή ιερά βιβλία. Δεν αγιάζουν το σπίτι με αγιασμό, αλλά προσπαθούν να κάνουν ειρήνη με το κακό πνεύμα εκεί. Αυτό συνέβαινε αρκετά συχνά, δυστυχώς.

Πριν από λίγο καιρό αφιερώσαμε ένα νηπιαγωγείο, και υπήρχαν περίπου 400 παιδιά εκεί. Αγίασα όλα τα δωμάτια, και σε ένα δεν μπόρεσα να μπω, γιατί δεν μπορούσαν να βρουν το κλειδί. Τι είχε συμβεί στην πραγματικότητα; Σε αυτό το δωμάτιο είχαν γίνει συνεδρίες πνευματιστών… και αυτό το δωμάτιο παρέμενε έτσι, χωρίς αγιασμό.


ΠΗΓΗ - apantaortodoxias


Top Post Ad

Below Post Ad

https://news.google.com/publications/CAAqBwgKMKTBmwsw6MuzAw?hl=el&gl=GR&ceid=GR%3Ael