Τελευταια Νεα

6/trending/recent
Type Here to Get Search Results !

ΟΕΚ: Ερχεται ρύθμιση οφειλών για δανειολήπτες

Τι προανήγγειλε ο Βασίλης Σπανάκης

Το Υπουργείο Εργασίας εξετάζει σε συνεννόηση και με τη ΔΥΠΑ την ανάληψη θεσμικής πρωτοβουλίας έτσι ώστε να βρεθεί μία λύση

«Την ανάληψη θεσμικής πρωτοβουλίας έτσι ώστε να βρεθεί μία λύση για εκείνους τους δανειολήπτες, οι οποίοι δεν έχουν ρυθμίσει τις οφειλές τους προς τον ΟΕΚ με αποτέλεσμα να μην μπορούν να τις εξυπηρετήσουν», προανήγγειλε ο υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης Βασίλης Σπανάκης απαντώντας σε Επίκαιρη Ερώτηση του βουλευτή Σερρών της Ελληνικής Λύσης, Κ. Μπούμπα, με θέμα: «Κίνδυνος για χιλιάδες δανειολήπτες του τέως Οργανισμού Εργατικής Κατοικίας (ΟΕΚ) με οφειλές εκτός ρύθμισης».

Συγκεκριμένα ο κ. Σπανάκης είπε: «Η δυνατότητα υπαγωγής των δανειοληπτών του ΟΕΚ στις ευεργετικές διατάξεις της Υπουργικής απόφασης του 2018 για να ρυθμίσουν τις οφειλές τους, παρατάθηκε συνολικά 4 φορές και διήρκησε από τις 19-04-2018 έως 30-06-2021. Στη συνέχεια δεν πραγματοποιήθηκε καμία άλλη παράταση και λόγω του χρόνου που έχει παρέλθει μέχρι και σήμερα από τη λήξη και της τελευταίας παράτασης δεν είναι δυνατή η εκ νέου ενεργοποίησή της».

«Ωστόσο» πρόσθεσε ο κ. Σπανάκης, «είναι χρέος μας να μεριμνήσουμε και για εκείνους τους δανειολήπτες, οι οποίοι δεν έχουν ρυθμίσει τις οφειλές τους προς τον ΟΕΚ με αποτέλεσμα να μην μπορούν να τις εξυπηρετήσουν. Επειδή όμως αυτό «τεχνικά», αν μπορώ να το πω έτσι, δεν μπορεί να γίνει με παράταση της Υπουργικής Απόφασης του 2018, το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης εξετάζει σε συνεννόηση και με τη ΔΥΠΑ την ανάληψη θεσμικής πρωτοβουλίας έτσι ώστε να βρεθεί μία λύση και για αυτούς τους συμπολίτες μας».

 

πηγη ot.gr

Top Post Ad

Below Post Ad

https://news.google.com/publications/CAAqBwgKMKTBmwsw6MuzAw?hl=el&gl=GR&ceid=GR%3Ael