Τελευταια Νεα

6/trending/recent
Type Here to Get Search Results !

Ελέφαντας σήκωσε στον αέρα ένα λεωφορείο γεμάτο τουρίστες: Ούρλιαζαν για βοήθεια (βίντεο)

Οι τουρίστες, που είχαν ξεκινήσει για μια συναρπαστική εμπειρία σαφάρι, βρέθηκαν σε μια απολιθωτική κατάσταση, όταν ο ελέφαντας, φαινομενικά αγχωμένος, στόχευσε το όχημά τους.

Σε ένα άκρως συγκλονιστικό περιστατικό στο Εθνικό Πάρκο Pilanesberg, κοντά στο Γιοχάνεσμπουργκ της Νότιας Αφρικής, ένας ελέφαντας έκανε μια εκπληκτική επίδειξη δύναμης και επιθετικότητας προς μια ομάδα τουριστών. Το τρομακτικό επεισόδιο, το οποίο εκτυλίχθηκε με τον ελέφαντα να σηκώνει στον αέρα με τους χαυλιόδοντές του ένα λεωφορείο γεμάτο τουρίστες, όχι μόνο μία αλλά δύο φορές, έχει έκτοτε προκαλέσει σοκ σε ολόκληρο τον κόσμο, αναδεικνύοντας το απρόβλεπτο των συναντήσεων με άγρια ζώα.

Οι τουρίστες, που είχαν ξεκινήσει για μια συναρπαστική εμπειρία σαφάρι, βρέθηκαν σε μια απολιθωτική κατάσταση, όταν ο ελέφαντας, φαινομενικά αγχωμένος, στόχευσε το όχημά τους. Οι επιβάτες, κατακλυζόμενοι από φόβο, έμειναν να φωνάζουν για βοήθεια, καθώς ο οδηγός και ο ξεναγός προσπαθούσαν απεγνωσμένα να εκτονώσουν την τεταμένη αντιπαράθεση, με τις προσπάθειές τους να απομακρύνουν το κολοσσιαίο θηλαστικό να αποδεικνύονται μάταιες.

Οι προσπάθειες του ξεναγού να διώξει τον ελέφαντα φωνάζοντας και χτυπώντας το πλάι του ανοικτού φορτηγού δεν κατάφεραν να αποτρέψουν το αποφασισμένο ζώο. Αντιθέτως, ο ελέφαντας, επιδεικνύοντας σαφή σημάδια ταραχής, όπως το χτύπημα των ποδιών του και το άνοιγμα των αυτιών του, συμπεριφορά που σημειώνεται από ειδικούς της άγριας ζωής όπως η Asilia Africa ως ενδεικτική του θυμού, προετοιμάστηκε για μια δεύτερη, πιο δυναμική αντιπαράθεση.

Το περιστατικό αυτό χρησιμεύει ως μια έντονη υπενθύμιση της απρόβλεπτης φύσης της άγριας ζωής και των εγγενών κινδύνων που ενέχουν οι εκδρομές σε σαφάρι κοντά σε άγρια ζώα. Ενώ οι περισσότερες εμπειρίες σαφάρι περνούν χωρίς περιστατικά, χάρη στην εμπειρία των οδηγών και τα αυστηρά πρωτόκολλα ασφαλείας, συναντήσεις όπως αυτές υπογραμμίζουν τη σημασία του σεβασμού της άγριας ζωής. 


Δείτε το βίντεο ΕΔΩ


Top Post Ad

Below Post Ad

https://news.google.com/publications/CAAqBwgKMKTBmwsw6MuzAw?hl=el&gl=GR&ceid=GR%3Ael