Τελευταια Νεα

6/trending/recent
Type Here to Get Search Results !

Oι Β’ Xαιρετισμοί και το Θαύμα της Nηστείας

Διανύουμε τη δεύτερη εβδομάδα της Μεγάλης Σαρακοστής, πλησιάζουν οι Β' Χαιρετισμοί. "Χαίρε, αστέρος αδύτου Μήτηρ... Χαίρε, Κύριον φιλάνθρωπον επιδείξασα Χριστόν".

Ο γήινος χρόνος περνά γρήγορα, διανύουμε ήδη τη δεύτερη εβδομάδα της Μεγάλης Σαρακοστής, πλησιάζουν οι Β’ Χαιρετισμοί. Βρισκόμαστε εν δια μέσου νηστείας και προσευχής.

Η προσμονή μας εναγώνια αφουγκράζεται τους υπέροχους ύμνους αυτής της ημέρας, ύμνους αγαλλίασης και ψυχικής ανάτασης.

Η ψυχή μας φτερουγίζει περιδιαβαίνοντας τούτες τις ιερές ημέρες που προετοιμάζουν τον ερχομό του Πάσχα και τη λύτρωσή μας. Ιερές, ξεχωριστές ημέρες που καλούμαστε να αποδείξουμε την αφοσίωση και την πίστη μας στον λυτρωτή μας.

Η Μεγάλη Σαρακοστή είναι η περίοδος της πραγματικής μας μέθεξης με το Θείο, είναι το μερίδιό μας στην ανθρωπιά, στην αγάπη, στον πόνο, είναι ό,τι εμείς οι θνητοί μπορούμε να προσφέρουμε στον φιλάνθρωπο Κύριό μας.

Καθαρή η ψυχή μας από τα πάθη του μίσους, του θυμού, του φθόνου, της κακίας, λυτρωμένη πορεύεται να γευτεί το μέγιστο αγαθό που έρχεται με την έλευση του Πάσχα.

Αρωγός σε αυτό μας τον αγώνα το σώμα μας. Καθαρό από τη νηστεία, μαθαίνει να αγωνίζεται. Η αυτοπειθαρχία και η αυτοσυγκράτηση δίνει οντότητα στην ύλη που παρά τον υποδεέστερο ρόλο της, σε τούτο το χρόνο λειτουργεί με ένα είδος υποστηρικτικής συμφυΐας.

Η φθαρτή και θνητή ύλη μας, υποκλίνεται στο μεγαλείο της ψυχής μας, στην ατένιση της αιώνιας ζωής και κρατιέται με τη νηστεία μακριά από τους υλικούς πειρασμούς.

Αυτό είναι το θαύμα της νηστείας.

Η έστω και προσωρινή ανάταση της ύλης στη θέαση της σφαίρας της αιωνιότητας.

Η ψυχή ηγετικά προπορεύεται ατενίζοντας την αιωνιότητα. Η ύλη, το σώμα τη στηρίζει.

Μοναδικός δυϊσμός με διακριτούς ρόλους.


ekklisiaonline.gr

Top Post Ad

Below Post Ad

https://news.google.com/publications/CAAqBwgKMKTBmwsw6MuzAw?hl=el&gl=GR&ceid=GR%3Ael