Τελευταια Νεα

6/trending/recent
Type Here to Get Search Results !

Αρκούδα «ρήμαξε» πτηνοτροφική μονάδα στην Κλεισούρα (βίντεο)

Οι καθημερινές εμφανίσεις αρκούδας γύρω και εντός του οικισμού της Κλεισούρας, αλλά και στις όμορες κοινότητες, προκαλούν τρόμο στους λιγοστούς κατοίκους, οι οποίοι φοβούνται τις επιθετικές διαθέσεις της, μετά το περιστατικό που συνέβη πριν από περίπου δύο εβδομάδες, όταν ρήμαξε πτηνοτροφική μονάδα.

Σύμφωνα με την πρόεδρο της κοινότητας Κλεισούρας Κωνσταντίνα Χήτα, οι αρκούδες στην περιοχή είναι αρκετές. Μία εξ αυτών, που εθεάθη με τα μικρά της, προσέγγισε την πτηνοτροφική μονάδα, μία νέα επιχείρηση που λειτούργησε το περασμένο καλοκαίρι, κατέλυσε τους φράκτες και αποδεκάτισε τον πληθυσμό των πτηνών, καθώς από τις 300 κότες, θανάτωσε τις 140. Οι υπόλοιπες, όπως και άλλα ζώα, τράπηκαν σε φυγή, χωρίς να έχουν επιστρέψει μέχρι σήμερα.

Νωρίτερα, είχε επιτεθεί και σε ζώα που εκτρέφουν οι μοναχές στη διπλανή Μονή Γενεθλίου της Θεοτόκου. Οι κάτοικοι στο γειτονικό Βαρυκό έχουν απαυδήσει από τις συνεχείς απώλειες του φυτικού και ζωικού τους κεφαλαίου και, για να διαφυλάξουν τις περιουσίες τους, προέβησαν στην αγορά ηλεκτροφόρων καλωδίων, περιφράσσοντας τα κτήματα τους, με δαπάνη που επωμίστηκαν οι ίδιοι.


ΕΡΤ ΚΟΖΑΝΗΣ- ΣΥΝΤΑΞΗ: Μαίρη Κεσκιλίδου

ertnews.gr

Top Post Ad

Below Post Ad

https://news.google.com/publications/CAAqBwgKMKTBmwsw6MuzAw?hl=el&gl=GR&ceid=GR%3Ael