Τελευταια Νεα

6/trending/recent
Type Here to Get Search Results !

Έρχονται εργάτες από τρίτες χώρες στη Δυτική Μακεδονία!

Εγκρίθηκαν 32.507 νέες μετακλήσεις εργατών από τρίτες χώρες στην Ελλάδα, για την περίοδο 2023 - 2024, καθώς δημοσιεύτηκε την 1η Μαρτίου σε ΦΕΚ η σχετική Κοινή Υπουργική Απόφαση για την αγορά εργασίας. Την έγκριση νέων θέσεων μετάκλησης εργατών από τρίτες χώρες για την αντιμετώπιση του τεράστιου προβλήματος έλλειψης εργατικών χεριών και την ενίσχυση κλάδων όπως οι υποδομές - κατασκευές, η αγροτική παραγωγή αλλά και ο τουρισμός είχε προαναγγείλει η αρμόδια υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων, Δόμνα Μιχαηλίδου, σε πρόσφατη συνάντηση της με δημοσιογράφους. 

Οι 32.507 νέες θέσεις μετακλητών εργατών προστίθενται στις 167.925 μετακλήσεις οι οποίες έχουν ήδη εγκριθεί για την 2ετία 2023 - 2024, με αποτέλεσμα να αυξηθεί ο συνολικός αριθμός των εργατών που μπορούν να έρθουν στην Ελλάδα από τρίτες χώρες για εργασία στους 200.432.  

Για την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας εγκρίνονται 2.110 νέες θέσεις μετακλητών, κυρίως εποχικών (1.730) εργατών υλοτομικών και δασικών εργασιών, αλλά και ανειδίκευτων εργατών γης.

Δ​​​​​είτε ΕΔΩ την ΚΥΑ με τις νέες μετακλήσεις 

 

πηγη imerisia.gr

Top Post Ad

Below Post Ad

https://news.google.com/publications/CAAqBwgKMKTBmwsw6MuzAw?hl=el&gl=GR&ceid=GR%3Ael