Τελευταια Νεα

6/trending/recent
Type Here to Get Search Results !

Σιάτιστα: Κυριακή της Ορθοδοξίας στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου (φωτο-βίντεο)

Με λαμπρότητα εορτάστηκε ο θρίαμβος της Ορθοδοξίας την Κυριακή Α΄ Νηστειών, 24 Μαρτίου 2024 στον Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου.

Η εορτή αυτή είναι αφιερωμένη από το έτος 843 μ.Χ. επί Πατριαρχίας Μεθοδίου του Ομολογητού, από την Αυτοκράτειρα Θεοδώρα και του υιού της Μιχαήλ τον Γ΄, στην θριαμβευτική νίκη της Ορθοδοξίας και την οριστική λήξη της μακράς περιόδου της Εικονομαχίας.

Τον Όρθρο και την Θεία Λειτουργία του Μεγάλου Βασιλείου τέλεσαν o πρωτοσύγκελος της μητρόπολης Σιατίστης, Αρχ. Νικόλαος Γιαννουσάς πλαισιωμένο από τους ιερέα του Ναού, π. Νέστορα. 

Προ της θείας κοινωνίας o πρωτοσύγκελος της μητρόπολης Σιατίστης, Αρχ. Νικόλαος Γιαννουσάς διάβασε την εγκύκλιο του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Σισανίου και Σιατίστης κ.κ. Αθανασίου για την Κυριακή της Ορθοδοξίας.

Κατά το πέρας της Θείας Λειτουργίας πραγματοποιήθηκε εντός του Ιερού Ναού, η καθιερωμένη λιτάνευση των Ιερών εικόνων. 

Στην κάθε πλευρά του Ναού ο αναγνώστης διάβαζε ένα μέρος από το σύμβολο της πίστεως και οι Ιερείς διάβαζαν περικοπές από το Συνοδικό της Ζ΄ Οικουμενικής Συνόδου και πριν την απόλυση μπροστά από τον σολέα έψαλαν όλοι μαζί το «Τις Θεός μέγας ως ο Θεός ημών…».

Δείτε το βίντεο του Siatista-Info:

 


Top Post Ad

Below Post Ad

https://news.google.com/publications/CAAqBwgKMKTBmwsw6MuzAw?hl=el&gl=GR&ceid=GR%3Ael