Τελευταια Νεα

6/trending/recent
Type Here to Get Search Results !

Χιλή: Πύρινες γλώσσες «καταπίνουν» την παραθαλάσσια πόλη Βαλπαραΐσο (βίντεο)

Στη Χιλή περισσότεροι από εκατό άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από τις δασικές πυρκαγιές που ξέσπασαν πριν από τρεις ημέρες.

Οι φλόγες καίνε τα πάντα στο πέρασμά τους σπίτια, αυτοκίνητα, ολόκληρες γειτονιές. Η ατμόσφαιρα είναι αποπνικτική. Οι κάτοικοι μπαίνουν άρον άρον στα αυτοκίνητά τους και φεύγουν να σωθούν.

Τουλάχιστον 112 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από τις φονικές δασικές πυρκαγιές, εκατοντάδες αγνοούνται.

Χιλιάδες σπίτια και 400.000 στρέμματα κάηκαν, οι πυροσβέστες συνεχίζουν τις προσπάθειες να ελέγξουν περισσότερες από ενενήντα ενεργές εστίες.

Ο πρόεδρος της Χιλής κήρυξε εθνικό πένθος σήμερα και αύριο. Ολόκληρη η χώρα βρίσκεται σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης ενώ έχει κινητοποιηθεί και ο στρατός για να βοηθήσει στην κατάσβεση και τις εκκενώσεις.

Ο πρόεδρος της Χιλής δήλωσε: «Αν οι πυρκαγιές προκλήθηκαν από ανθρώπινο χέρι, θα ψάξουμε και θα βρούμε τους υπεύθυνους οι οποίοι θα βρεθούν αντιμέτωποι όχι μόνο με την απόρριψη ολόκληρης της κοινωνίας αλλά και με το νόμο.

Σύμφωνα με το CNN έχει συλληφθεί ένας άνθρωπος που φαίνεται να έχει σχέση με τις πυρκαγιές.

Πρόκειται για την μεγαλύτερη τραγωδία που βιώνει η Χιλή μετά τον σεισμό των 8,8 Ρίχτερ το 2010 στον οποίο είχαν σκοτωθεί περισσότεροι από 500 άνθρωποι.

 

 megatv.com

 

 

Top Post Ad

Below Post Ad

https://news.google.com/publications/CAAqBwgKMKTBmwsw6MuzAw?hl=el&gl=GR&ceid=GR%3Ael