Τελευταια Νεα

6/trending/recent
Type Here to Get Search Results !

ΣΕΕΕΝ για 4ωρη στάση εργασίας

Το Σωματείο Εργατοτεχνιτών και Εργαζομένων στην Ενέργεια Δυτικής Μακεδονίας παρά την πρωτοφανή προσπάθεια τρομοκράτησης των εργαζόμενων, έδωσε με επιτυχία τη μάχη της 4ωρης Στάσης Εργασίας, ενάντια στην ακρίβεια, στο κλείσιμο σταθμών και ορυχείων, για υπογραφή ΣΣΕ για όλο το προσωπικό, για να μην ξεχαστεί το έγκλημα των Τεμπών, με συνελεύσεις και περιοδείες στους χώρους δουλειάς και με συγκέντρωση στο Διοικητήριο του Λιγνιτικού Κέντρου Δυτικής Μακεδονίας (ΛΚΔΜ), όπου αντιπροσωπεία του Σωματείου επέδωσε υπόμνημα στο Διευθυντή του ΛΚΔΜ.

ΥΠΟΜΝΗΜΑ

Τα τελευταία χρόνια οι εργαζόμενοι του κλάδου βιώνουμε μια επίθεση στο σύνολο των όρων επιβίωσής μας. Η ακρίβεια σε βασικά είδη πρώτης ανάγκης, σε ενέργεια και μεταφορές, η εμπορευματοποίηση της υγείας και Παιδείας, έχουν οδηγήσει στη μείωση της αγοραστικής δύναμης των εργαζομένων κατά 15% μόνο τα τελευταία δυο χρόνια και την ίδια στιγμή ένα μεγάλο μέρος των εργαζόμενων δουλεύει χωρίς Συλλογική Σύμβαση Εργασίας.

Η απολιγνιτοποίηση συνεχίζεται απρόσκοπτα με συνέπειες την εκτόξευση της ανεργίας, την ενεργειακή φτώχεια, την καταστροφή του περιβάλλοντος και την ανασφάλεια για το μέλλον το δικό μας και των παιδιών μας, μετά το κλείσιμο των Ορυχείων και των Σταθμών στην περιοχή.

Μέσα σε όλα αυτά βαθαίνει η εμπλοκή της χώρας μας στους πολέμους βάζοντας σε μεγάλο κίνδυνο το λαό μας. Ξοδεύονται αμύθητα ποσά για εξοπλισμούς που εξυπηρετούν τους σχεδιασμούς του ΝΑΤΟ και όχι την άμυνα της χώρας μας.

Για όλους αυτούς τους λόγους οργανώνουμε την πάλη ενάντια στην ακρίβεια που κατατρώει το λειψό μας εισόδημα, αλλά και για να δυναμώσει ο αγώνας για αυξήσεις στους μισθούς με υπογραφή ΣΣΕ για όλο το προσωπικό.

· ΤΩΡΑ απαιτούμε ουσιαστικές αυξήσεις μισθών με υπογραφή νέας ΕΣΣΕ για το μόνιμο προσωπικό, που να αναπληρώνει τις απώλειες των προηγούμενων χρόνων.

· ΤΩΡΑ παλεύουμε για Συλλογική Σύμβαση Εργασίας για το όλο το έκτακτο προσωπικό με αυξήσεις στο ύψος του μόνιμου προσωπικού.

· ΤΩΡΑ απαιτούμε μέτρα προστασίας υγιεινής και ασφάλειας σε όλους τους χώρους δουλειάς.

Με αφορμή τη σημερινή κινητοποίηση τιμάμε τους νεκρούς του εγκλήματος των Τεμπών με τους αγώνες μας και με την υπόσχεση ότι «το έγκλημα αυτό δε θα ξεχαστεί».

Στο δίλλημα «τα κέρδη τους ή οι ζωές μας» απαντάμε:

Σήμερα απεργούμε για τις ζωές μας! Παίρνουμε στα χέρια μας την υπόθεση των μισθών και των συλλογικών συμβάσεων, την πάλη ενάντια στην ακρίβεια και την αντιλαϊκή πολιτική που μετρά τις ανάγκες μας ως κόστος.

Ετοιμάζουμε τα επόμενα αγωνιστικά μας βήματα. Διεκδικούμε:

· Να μην κλείσουν οι ΑΗΣ Αγ. Δημήτριου, Μελίτης, Πτολεμαΐδα 5 και τα ορυχεία.

· Να καταργηθεί η ρήτρα αναπροσαρμογής, το χρηματιστήριο ενέργειας και το χρηματιστήριο ρύπων.

· Κατάργηση όλων των ειδικών φόρων κατανάλωσης και του ΦΠΑ, σε είδη πρώτης ανάγκης, σε πετρέλαιο, βενζίνη, φυσικό αέριο και ηλεκτρική ενέργεια

· Καθολική επαναφορά των τριετιών ενσωματώνοντας την περίοδο 2012 – 2023.

· Σταθερή δουλειά με δικαιώματα, 7ωρο – 5ήμερο – 35ωρο. Καμία ανοχή στα ωράρια εξόντωσης των εργαζομένων, στις ελαστικές μορφές απασχόλησης και στις απλήρωτες υπερωρίες. 

 

28/2/2024


Top Post Ad

Below Post Ad

https://news.google.com/publications/CAAqBwgKMKTBmwsw6MuzAw?hl=el&gl=GR&ceid=GR%3Ael