Τελευταια Νεα

6/trending/recent
Type Here to Get Search Results !

Όποιοι κι αν είμαστε, ο Χριστός θέλει να έλθει

Φεβρουάριος 2024 - Ἕνα κάθε μήνα.

Αγαπητοί μου ενορίτες,

Η Αγία μας Εκκλησία τον μήνα Φεβρουάριο γιορτάζει το γεγονός της Υπαπαντής του Κυρίου μας από τον υπεραιωνόβιο Συμεών και την είσοδό Του στον Ναό του Σολομώντος. Σαράντα ημέρες μετά την υπερφυσική Του γέννηση, ο Ιησούς, εισάγεται στο Ναό και προσφέρεται στο Θεό.

Ο Κύριός μας Ιησούς Χριστός από υπερβολική αγάπη «αφήνει» τον ουράνιο θρόνο Του και έρχεται να κατοικήσει ανάμεσά μας. Αφήνει την αιωνιότητα, για να έλθει στην ιστορία της ανθρωπότητας. Αφήνει την δόξα και ντύνεται την φτώχεια. Εισέρχεται στον χρόνο, ο Άχρονος, και στον χώρο, ο Αχώρητος. Εισέρχεται στη γη, στη Βηθλεέμ, στο Ναό του Σολομώντος, στα σπίτια των ανθρώπων της εποχής εκείνης, στους χώρους της εργασίας τους. Θέλει να εισέλθει στην ζωή του καθενός, στο νου και στην καρδιά του. Και να μείνει εκεί. Και να προσφέρει τη χάρη Του, τις ευλογίες Του, την ειρήνη Του, τη χαρά Του, τα πάντα. Το μόνο που θέλει, είναι να βρει τόπο.

Διαβάζοντας αυτό το κείμενο θα ήθελα να κάνουμε όλοι μας μια αυτοκριτική. Να υποβάλουμε στον εαυτό μας κάποιες ερωτήσεις.

Πρώτη ερώτηση: Τον θέλουμε τον Χριστό στη ζωή μας;

Δεύτερη ερώτηση: Έχουμε ετοιμάσει τόπο γα να έλθει και να μείνει;

Το σπίτι μας μπορεί να φιλοξενήσει το Χριστό με όλα όσα έχει; Μπορεί να καθίσει δίπλα μας ο Χριστός, όταν διαβάζουμε τα διάφορα βιβλία, περιοδικά, εφημερίδες; Όταν ακούμε ραδιόφωνο ή βλέπουμε τηλεόραση; Όταν τηλεφω-νούμε; Όταν σερφάρουμε στο INTERΝET; Όταν τρώμε; Όταν κοιμόμαστε; Όταν μαλώνουμε και βριζόμαστε και χτυπιούμαστε; Όταν αμαρτάνουμε ποικιλοτρόπως;

Μπορεί να είναι στο χώρο της εργασίας μας; Στο μαγαζί μας; Στις δοσοληψίες μας; Στις εξόδους μας; Με τους φίλους μας; Τη νύχτα, τη μέρα;

Ο νους μας και η καρδιά μας μπορεί να φιλοξενήσει τον Κύριο με τις διάφορες σκέψεις, τους διαλογισμούς και τη διάθεση που έχουμε; Τις απιστίες και τις πονηρίες; Τις αισχρότητες, τις υπερηφάνειες, τις κακίες και τα μίση; Τις ζήλιες, τους φθόνους, τις εχθρότητες, τις απελπισίες, τις πλεονεξίες;

Όποιοι όμως κι αν είμαστε, ο Χριστός θέλει να έλθει. Γιατί είναι ο δημιουργός μας. Είμαστε τα πλάσματά του, είμαστε τα παιδιά του.

Το μόνο που θέλει, είναι: Να Τον θέλουμε. Ακόμη κι αν δεν έχουμε τόπο κατάλληλο και καθαρό, αρκεί να θέλουμε να τον καθαρίσουμε. Μας αγαπά. Θέλει να μπει στη ζωή μας, για να τη κάνει Βασιλεία του Θεού!

Δεν θα ήταν πολύ ανόητο να μην τον αφήσουμε να εισέλθει; 

 

Μέ κάθε εὐλογία καί εὐχή,

(†) Πρω­το­πρε­σβύ­τε­ρος Βα­σί­λει­ος Λ. Βα­σι­λεί­ου

Top Post Ad

Below Post Ad

https://news.google.com/publications/CAAqBwgKMKTBmwsw6MuzAw?hl=el&gl=GR&ceid=GR%3Ael