Τελευταια Νεα

6/trending/recent

Hot Widget


Type Here to Get Search Results !

Συνταξιουχικές Οργανώσεις Κοζάνης: Συγκέντρωση για την δημόσια υγεία και την ακρίβεια, την Πέμπτη 22 Φλεβάρη 2024

ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΕΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΙΚΕΣ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ ΚΟΖΑΝΗΣ

ΙΚΑ ΚΟΖΑΝΗΣ-ΠΑΣΑΣ ΔΕΗ ΚΟΖΑΝΗΣ-ΠΑΣΑΣ ΔΕΗ ΠΤΟΛΕΜΑΙΔΑΣ-ΙΚΑ ΣΕΡΒΙΩΝ- ΙΚΑ ΤΡΑΝΟΒΑΛΤΟΥ-ΟΑΕΕ ΚΟΖΑΝΗΣ-ΤΣΑ ΚΟΖΑΝΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ-ΑΠΟΣΤΡΑΤΟΙ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ ΚΟΖΑΝΗΣ-ΑΠΟΣΤΡΑΤΟΙ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΩΝ ΚΟΖΑΝΗΣ-ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΕΝ ΣΥΝ ΠΟΛ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ Δ.ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΗΠΕΙΡΟΥ ΚΑΙ ΕΠΤΑΝΗΣΩΝ-ΙΚΑ ΠΤΟΛΕΜΑΙΔΑΣ

ΦΛΕΒΑΡΗΣ 2024

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - ΚΑΛΕΣΜΑ

ΟΛΟΙ ΟΙ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ ΤΗΣ ΚΟΖΑΝΗΣ ΣΤΙΣ 22 ΦΛΕΒΑΡΗ ΩΡΑ 11 ΠΜ ΠΑΙΡΝΟΥΜΕ ΜΕΡΟΣ ΜΑΖΙΚΑ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΑ ΣΤΗΝ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΗΝ ΠΛ. ΚΟΖΑΝΗΣ ΠΟΥ ΟΡΓΑΝΩΝΟΥΝ ΟΙ ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΕΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΙΚΕΣ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ


Είμαστε ξανά στον δρόμο του αγώνα. Διεκδικούμε όλα μας τα αιτήματα, ό,τι με την βία οι κυβερνήσεις μας έχουν αφαιρέσει, ό,τι με την δουλειά μας πληρώσαμε και δεν το χρωστάμε σε κανέναν.

Απαιτούμε τώρα να παρθούν μέτρα για την δημόσια υγεία-πρόνοια. Μέτρα ενάντια στην ακρίβεια. Εδώ και τώρα αυξήσεις στις συντάξεις.

Δίνουμε αγωνιστική συνέχεια μετά την μεγάλη πανελλαδική συγκέντρωση στις 24/11/2023 -που οι συνταξιούχοι έφθασαν στην Αθήνα από κάθε γωνιά της Ελλάδας από τον Έβρο μέχρι την Κρήτη για να δώσουν μια περήφανη μαζική-αγωνιστική απάντηση στους κυβερνώντες απαιτώντας λύσεις στα μεγάλα προβλήματα που έχουν τσακίσει την ζωή μας.

Χιλιάδες στόματα ακούραστα με πείσμα δεν σταμάτησαν μέσα από μια μεγαλειώδη πορεία στο υπουργείο εργασίας να απαιτούν από την κυβέρνηση και τον υπουργό εργασίας την λύση τους κάνοντας καθαρό ότι δεν πρόκειται να σταματήσουμε τον αγώνα μέχρι την δικαίωσή του.

Συνάδελφοι - Συναδέλφισες

Οι Συνεργαζόμενες Συνταξιουχικές Οργανώσεις επέδωσαν εκ νέου Υπόμνημα στην νέα Υπουργό Εργασίας και ζητούν άμεσα συνάντηση με συγκεκριμένες απαντήσεις όπως υποσχέθηκε ο Υπουργός Εργασίας την ημέρα της συγκέντρωσης στο πλαίσιο αιτημάτων που έχει επιδοθεί στο Υπουργείο. Υπόμνημα για συνάντηση έχουμε υποβάλει και στο Υπουργείο Εθνικής Οικονομίας

Διεκδικούμε άμεσες λύσεις στα προβλήματα της υγείας-πρόνοιας που η κατάσταση έχει φθάσει στο απροχώρητο και απειλούν την ζωή μας από ένα σύστημα υγείας που σταθερά παραχωρείται και παραδίδεται στα νύχια των επιχειρηματικών ομίλων και γίνεται όλο και πιο ακριβό εμπόρευμα την στιγμή που πέρα των άλλων η ακρίβεια τσακίζει κόκκαλα.

Σε αυτήν την βάση για τον ίδιο σκοπό σε όλη την χώρα οργανώνονται Περιφερειακές συγκεντρώσεις από τα συνταξιουχικά σωματεία από τον Έβρο μέχρι την Κρήτη.

Διεκδικούμε:

· Δημόσιο, δωρεάν, καθολικό σύστημα Υγείας - Πρόνοιας, πλήρως χρηματοδοτούμενο από το κράτος

· Εξασφάλιση από το κράτος δωρεάν, πλήρους και απρόσκοπτης ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης και νοσηλείας σε όλους.

· Πλήρης και επαρκής κρατική χρηματοδότηση των δημόσιων νοσοκομείων, των Κέντρων Υγείας και των άλλων μονάδων Υγείας από τον κρατικό προϋπολογισμό.

· Μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης, όλων των κλάδων και ειδικοτήτων, στα δημόσια νοσοκομεία, στα Κέντρα Υγείας και στις άλλες μονάδες Υγείας. Μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων και επικουρικών.

· Να μην κλείσει ή συγχωνευτεί κανένα τμήμα, κλινική, νοσοκομείο, Κέντρο Υγείας. Να επαναλειτουργήσουν πλήρως τα νοσοκομεία και το σύνολο των δομών που έκλεισαν λόγω περικοπών.

· Να αναπτυχθεί επιτέλους η πάγια ανάγκη της λειτουργίας Αιμοδυναμικής κλινικής στο Μαμάτσιο Νοσοκομείο Κοζάνης, το οποίο θα καλύπτει τις αυξημένες ανάγκες των ασθενών της περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας.

· Κατάργηση κάθε είδους πληρωμής στην Υγεία για όλο τον λαό.

· Απολύτως δωρεάν, με 100% κάλυψη από τον κρατικό προϋπολογισμό, φάρμακα, θεραπείες, σύγχρονα θεραπευτικά μέσα, τεχνολογικά βοηθήματα για όλους με κανένα όριο, πλαφόν ή αποκλεισμό σε ασφαλισμένους ή ανασφάλιστους, Έλληνες ή μετανάστες.

· Πλήρης στελέχωση του ΕΚΑΒ με μόνιμο προσωπικό, σύμφωνα με τις ανάγκες. Ανανέωση του στόλου του ΕΚΑΒ, με ανάπτυξη του αναγκαίου αριθμού ασθενοφόρων μέσων επίγειων - πλωτών - εναέριων. Στελέχωση της τεχνικής υπηρεσίας συντήρησης του στόλου με όλο το αναγκαίο μόνιμο προσωπικό.

· Καμιά ιδιωτικοποίηση - εμπορευματοποίηση του δημόσιου συστήματος Υγείας, κατάργηση κάθε επιχειρηματικής δραστηριότητας.

· Αγροτικά ιατρεία στελεχωμένα και σε όλα τα χωριά.

· Να οργανωθεί ιδιαίτερη φροντίδα με υγειονομικές και κοινωνικές υπηρεσίες για τα άτομα με ειδικές ανάγκες και τις οικογένειές τους, τους ηλικιωμένους, τους χρόνια πάσχοντες και τους νεφροπαθείς.

· Δημόσιο και δωρεάν πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι» για όλους (χωρίς πλαφόν, εξαιρέσεις και περικοπές), με το αναγκαίο μόνιμο προσωπικό.

· Δωρεάν μετακίνηση των ασθενών και των συνοδών τους.

· Δημιουργία δημόσιων δομών και οίκων ευγηρίας για την τρίτη ηλικία.

· Ουσιαστικά μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας που να συνδέονται με όλες τις βαθμίδες του δημόσιου συστήματος Υγείας και να παρέχονται δωρεάν.

· Όχι στην κατάργηση των ειδικών ψυχιατρικών νοσοκομείων.

ΟΛΟΙ ΜΑΖΙΚΑ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΑ ΣΤΗΝ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΟΛΟΙ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ

22 ΦΛΕΒΑΡΗ ΩΡΑ 11 ΠΜ ΣΤΗΝ ΠΛ. ΚΟΖΑΝΗΣ

Top Post Ad

Below Post Ad

https://news.google.com/publications/CAAqBwgKMKTBmwsw6MuzAw?hl=el&gl=GR&ceid=GR%3Ael