Τελευταια Νεα

6/trending/recent
Type Here to Get Search Results !

ΚΟΤ: Άνοιξε η πλατφόρμα για την υποβολή αιτήσεων για πολύτεκνες οικγένειες

Ανοιχτή είναι από σήμερα Πέμπτη 1η Φεβρουαρίου 2024 η ηλεκτρονική πλατφόρμα για την υποβολή αιτήσεων ένταξης στη νέα κατηγορία Κοινωνικού Οικιακού Τιμολογίου (ΚΟΤ Γ), που αφορά σε πολύτεκνες οικογένειες.

Το εν λόγω ειδικό τιμολόγιο αφορά οικογένειες με τέσσερα εξαρτώμενα τέκνα και άνω και θεσπίστηκε τον Δεκέμβριο του 2023, ενώ αυτός είναι ο πρώτος κύκλος αιτήσεων που «ανοίγει».
Στα πλαίσια του νέου τιμολογίου, παρέχεται μειωμένη τιμή ρεύματος για οικιακή χρήση με την έκπτωση να αγγίζει τα 10 λεπτά ανά kWh.

Όσον αφορά τα εισοδηματικά κριτήρια, για οικογένεια με τέσσερα εξαρτώμενα τέκνα, το ανώτατο ετήσιο εισόδημα ορίζεται στα 50.000 ευρώ, με προσθήκη 2.500 ευρώ για κάθε επιπλέον εξαρτώμενο τέκνο, φτάνοντας τα 70.000 ευρώ.

Επιπλέον, παρέχονται ποσά για οικογένειες με άτομα με αναπηρία ή ανάγκη μηχανικής υποστήριξης, καθώς και διευρυμένα όρια κατανάλωσης για τη χορήγηση της έκπτωσης, ενώ οι δικαιούχοι επωφελούνται από έκπτωση λόγω εξοικονόμησης ενέργειας, που δεν υπερβαίνει το 20% της βασικής έκπτωσης.

Σημειώνεται πως με την ίδια απόφαση τροποποιήθηκε το καθεστώς απαλλαγής από ρυθμιζόμενες χρεώσεις για τη χρήση του συστήματος και το δίκτυο. 

Οι δικαιούχοι του ΚΟΤ Γ απαλλάσσονται από το μεταβλητό σκέλος της χρέωσης, ενώ οι δικαιούχοι του ΚΟΤ Β απαλλάσσονται από το πάγιο και σταθερό σκέλος των χρεώσεων.

 

ΠΗΓΗ


Top Post Ad

Below Post Ad

https://news.google.com/publications/CAAqBwgKMKTBmwsw6MuzAw?hl=el&gl=GR&ceid=GR%3Ael