Τελευταια Νεα

6/trending/recent

Hot Widget


Type Here to Get Search Results !

Κι όμως τα ψώνια με το αυτοκίνητο μπορεί να φέρουν μπελάδες!

Το πρόστιμο που καλείστε να πληρώσετε

Πρόκειται για μια συνήθεια που μπορεί να βάλει σε σοβαρό κίνδυνο τη ζωή μας

Για πολλούς οδηγούς και μη, τα ψώνια με το αυτοκίνητο είναι η πιο εύκολη και ξεκούραστη λύση, πόσο μάλλον όταν μιλάμε για τα ψώνια του μήνα, τα οποία μεταφράζονται σε αρκετές σακούλες.

Πάνω στη βιασύνη μας όμως και ενίοτε λόγω άγνοιας, εναποθέτουμε τα αντικείμενα στο πιο ακατάλληλα σημεία της καμπίνας του οχήματός μας, βάζοντας πολλές φορές σε κίνδυνο τη ζωή μας αλλά και των συνεπιβατών μας.

Στην καλύτερη περίπτωση, που αυτή είναι να σας προλάβει η Τροχαία προτού συμβεί το ατύχημα, είναι να σας επιπλήξει με ένα γερό πρόστιμο.

Σημαντικό να μην εμποδίζονται η ορατότητα του οδηγού και οι κινήσεις του

Αρχικά να ξεκαθαρίσουμε πως απαγορεύεται η τοποθέτηση οποιουδήποτε αντικειμένου στον θάλαμο των επιβατών και όχι στον χώρο των αποσκευών, κοινώς πορτ μπαγκάζ.

Η κίνηση αυτή μπορεί να αποδειχθεί εξαιρετικά επικίνδυνη, καθώς υπό συγκεκριμένες συνθήκες όχι μόνον μπορεί να δημιουργήσει εμπόδια στο έργο του οδηγού αλλά και να προκαλέσει κάποιο λιγότερο ή περισσότερο σοβαρό τραυματισμό.

«Φαινόμενο του ελέφαντα»

Ως γνωστόν σε μια ενδεχόμενη σύγκρουση τα αντικείμενα που βρίσκονται ελεύθερα στην καμπίνα ενός αυτοκινήτου είναι πολύ πιθανόν να εκσφενδονιστούν προς όλες τις κατευθύνσεις, δημιουργώντας με αυτόν τον τρόπο εξαιρετικά επικίνδυνες συνθήκες για τον οδηγό και τους επιβάτες.

Πρόκειται για το γνωστό «φαινόμενο του ελέφαντα», όπου ένα «αθώο» αντικείμενο μπορεί να αποκτήσει σε μια ενδεχόμενη σύγκρουση το βάρος ενός… ελέφαντα.

Το πρόστιμο

Σύμφωνα με τον Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας στη χώρα μας, η φόρτωση αντικειμένων στο αυτοκίνητο θα πρέπει να γίνεται με τέτοιον τρόπο να μην περιορίζεται ή παρεμποδίζεται η ορατότητα του οδηγού, να μην εμποδίζεται η οδήγηση του οχήματος και να μη μειώνεται η σταθερότητα αυτού.

Το πρόστιμο το οποίο προβλέπεται για εκείνους τους οδηγούς που θα παραβιάσουν τη συγκεκριμένη διάταξη του άρθρου 32 του ΚΟΚ είναι 80 ευρώ και μολονότι δεν είναι υψηλό, ο κίνδυνος από αντικείμενα τα οποία δεν βρίσκονται σωστά αποθηκευμένα παραμένει μεγάλος.

 

 in.gr

 φωτο carandmotor.gr

 

Top Post Ad

Below Post Ad

https://news.google.com/publications/CAAqBwgKMKTBmwsw6MuzAw?hl=el&gl=GR&ceid=GR%3Ael