Τελευταια Νεα

6/trending/recent
Type Here to Get Search Results !

Γαλλία: Στους δρόμους & οι εκπαιδευτικοί – Κινητοποιήσεις για το μισθολογικό (βίντεο)

Περισσότερα από 1.300 τρακτέρ εισέβαλαν στην καρδιά των Βρυξελλών. Χιλιάδες αγρότες από ολόκληρη την Ευρώπη έφτασαν σε απόσταση αναπνοής από τα κτίρια των ευρωπαϊκών θεσμών, όπου ισχυρές δυνάμεις της αστυνομίας τους σταμάτησαν.

Οι αγρότες έβαλαν φωτιά σε λάστιχα και ξύλα, πέταξαν αυγά σε κτίρια πέριξ της Place de Louxembourg και ζήτησαν από τους ηγέτες των 27 που συνεδρίαζαν εντός στη σύσκεψη Κορυφής άμεση και διαρκή λύση στα προβλήματά τους.

Μαζί με τους αγρότες, και οι κτηνοτρόφοι ζήτησαν στήριξη, καθώς τα κόστη τους έχουν εκτοξευθεί και ο ανταγωνισμός λόγω των ευρωπαϊκών εισαγωγών τους ωθεί, όπως αναφέρουν, στην εξαθλίωση. Κάποιοι από αυτούς δε δίστασαν να φέρουν στη βελγική πρωτεύουσα ακόμη και τα ζώα τους.

Η ένταση με τις βελγικές Αρχές δεν επεκτάθηκε, με τις αστυνομικές δυνάμεις να περιορίζονται πίσω από τα οδοφράγματα και τους αγρότες να προχωρούν σε κάποιες υλικές ζημιές στο κέντρο της βελγικής πρωτεύουσας.

Πέμπτη ημέρα πολιορκίας για το Παρίσι

Νοτιότερα, το Παρίσι παραμένει για τέταρτη ημέρα πόλη υπό πολιορκία. Περισσότεροι από 10.000 αγρότες παραμένουν στα μπλόκα που έχουν αναπτύξει σε όλους τους εθνικούς δρόμους γύρω από τη γαλλική πρωτεύουσα και επιμένουν πως θα μπουν στο κέντρο της γαλλικής μητρόπολης.

Ο πρωθυπουργός της Γαλλίας, Γκαμπριέλ Ατάλ, προχώρησε σε ανακοινώσεις δεσμεύοντας την κυβέρνηση Μακρόν σε εθνικές δαπάνες που ξεπερνούν τα 100 εκατομμύρια ευρώ για την τρέχουσα χρονιά αλλά και στη νομοθετική εξασφάλιση, όπως σημείωσε, της εγχώριας αγροτικής παραγωγής.

Την ίδια στιγμή, κινητοποιήσεις ξεκινούν και οι εκπαιδευτικοί, με βασικό αίτημα το μισθολογικό και καλύτερες συνθήκες εργασίας.

 

πηγη megatv.com

 

Top Post Ad

Below Post Ad

https://news.google.com/publications/CAAqBwgKMKTBmwsw6MuzAw?hl=el&gl=GR&ceid=GR%3Ael