Τελευταια Νεα

6/trending/recent
Type Here to Get Search Results !

Κλίμα χαράς και ελπίδας η κοπή πίτας του Συλλόγου Φίλων Νοσοκομείου Παπαγεωργίου «Η Αντηρίδα» (φωτο)

Μία εκδήλωση γεμάτη συγκίνηση και ελπιδοφόρα μηνύματα, αφιερωμένη στον εθελοντισμό και τους εκφραστές της, παρακολούθησαν όσοι βρέθηκαν στην κοπή της πίτας του Συλλόγου Φίλων Νοσοκομείου Παπαγεωργίου «Η Αντηρίδα».

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 21 Φεβρουαρίου, στο αμφιθέατρο του Νοσοκομείου, εθελοντές μετέφεραν με ενθουσιασμό τις εμπειρίες του εθελοντικού τους βίου και τα θετικά συναισθήματα που τους κατακλύζουν κάθε φορά που προσφέρουν. Όπως είπαν χαρακτηριστικά, το «ευχαριστώ» που εισπράττουν είναι το μεγαλύτερο «δώρο».


Με τα θερμότερα λόγια μίλησαν για την ανεκτίμητη προσφορά των εθελοντών και τη συνεργασία τους με το νοσηλευτικό προσωπικό οι προϊστάμενοι κλινικών του Νοσοκομείου. Ευχαρίστησαν τους εθελοντές «με τα κόκκινα γιλέκα», που υπάρχουν στην καθημερινότητά τους για να τη βελτιώνουν, μοιράζοντας απλόχερα αγάπη στους ασθενείς.

Στην προσφορά με αριθμούς αναφέρθηκε η πρόεδρος της «Αντηρίδας» Γεωργία Δερετζή. Όπως είπε, το 2023 περισσότεροι από 70 εθελοντές, ανάμεσά τους και μαθητές, δραστηριοποιήθηκαν προσφέροντας εντός του Νοσοκομείου. 


Συγκεκριμένα, πραγματοποίησαν 6.500 μετακινήσεις ασθενών με αναπηρικά αμαξίδια, παρέδωσαν 6.500 πακέτα με προϊόντα προσωπικής φροντίδας και είδη ρουχισμού σε νοσηλευόμενους, προσέφεραν 5.500 μερίδες καφέ και σνακ σε ασθενείς της Α’ Πανεπιστημιακής Ψυχιατρικής Κλινικής ΑΠΘ και σε ογκολογικούς ασθενείς, ενώ χάρισαν παιχνίδια και δώρα σε 250 νοσηλευόμενα παιδιά. 

Παράλληλα, η «Αντηρίδα» συγκέντρωσε 1.500 πακέτα βοήθειας τα οποία παραδόθηκαν σε πληγείσες οικογένειες πλημμυροπαθών περιοχών, άστεγους και κοινωνικά αποκλεισμένους πολίτες, πολύτεκνες και άπορες οικογένειες. Τέλος, 300 νέοι τίτλοι βιβλίων δωρίσθηκαν στη βιβλιοθήκη του Νοσοκομείου Λαμίας.


Η «Αντηρίδα» παρέδωσε τιμητικές πλακέτες σε χορηγούς και υποστηρικτές της, εκφράζοντας έτσι την ευγνωμοσύνης της για όσους της δίνουν τα εφόδια για να συνεχίζει αδιάκοπα το έργο της.

 

"Αντηρίδα" Γ. Ν. Παπαγεωργίου

Top Post Ad

Below Post Ad

https://news.google.com/publications/CAAqBwgKMKTBmwsw6MuzAw?hl=el&gl=GR&ceid=GR%3Ael