Τελευταια Νεα

6/trending/recent
Type Here to Get Search Results !

Αγρότες: Κλείνουν τις εθνικές οδούς, κατεβαίνουν με τα τρακτέρ στην Αθήνα

Κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις οι αγρότες οι οποίοι κατά την πανελλαδική τους σύσκεψη στη Νίκαια της Λάρισας αποφάσισαν από αύριο να κλείνουν με ταυτόχρονους ολιγόωρους αποκλεισμούς εθνικές οδούς και τελωνεία και να πραγματοποιήσουν συλλαλητήριο με τα τρακτέρ τους στην Αθήνα την επόμενη εβδομάδα. Στη σύσκεψη συμμετείχαν εκπρόσωποι αγροτών από 55 μπλόκα και από 70 συνεταιρισμούς που έχουν όλοι κοινά αιτήματα, ενώ οι εισηγήσεις από τα περισσότερα μπλόκα ήταν υπέρ της κλιμάκωσης των κινητοποιήσεων. 

Όπως έγινε γνωστό οι αγρότες, σύμφωνα με τον Σκάι, ζητούν:

-Αφορολόγητο αγροτικό πετρέλαιο

-7 λεπτά η κιλοβατώρα το ρεύμα

-Επιδότηση σε εφόδια και ζωοτροφές

-Να μην εφαρμοστεί η νέα ΚΑΠ και να διαπραγματευτεί ξανά

-Αποζημιώσεις στο 100% και αναπλήρωση χαμένου εισοδήματος στα προϊόντα

-Όχι στις παράνομες ελληνοποιήσεις.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, τα επιμέρους αιτήματα των αγροτών της Θεσσαλίας που αφορούν την αποκατάσταση των καταστροφών από τον Ντάνιελ θα παρατεθούν σε παράρτημα των βασικών τους αιτημάτων.

Η κλιμάκωση των κινητοποιήσεων των αγροτών θα εξελιχθεί σε τέσσερα επίπεδα, τα οποία, σύμφωνα με τις αποφάσεις τους, είναι τα εξής:

- Κλιμάκωση της κινητοποίησης

- Να κλείνουν, από αύριο, την ίδια ώρα με τρακτέρ σε όλα τα σημεία σε εθνικές και επαρχιακές οδούς και σε τελωνεία (όχι για πολίτες, μόνο για εμπορεύματα). 

- Το κάθε μπλόκο να κάνει δράσεις και μέσα στην πόλη.

- Την επόμενη εβδομάδα συλλαλητήριο στην Αθήνα με τρακτέρ.

Ήδη, οι αγρότες κατευθύνονται με τα αυτοκίνητά τους στην Εθνική οδό, στον κόμβο της Νίκαιας, προκειμένου να κλείσουν συμβολικά τον δρόμο.

Ανοιχτός σε νέα συνάντηση ο πρωθυπουργός, όχι όμως με κλειστούς δρόμους διαμηνύουν κυβερνητικά στελέχη 

Νωρίτερα, σε συζήτησή του με δημοσιογράφους ο πρωθυπουργός άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο για μία νέα συνάντηση με εκπροσώπους των αγροτών, κυβερνητικά στελέχη σημείωναν όμως πως δεν μπορεί να υπάρχει συζήτηση, υπό καθεστώς κλεισίματος δρόμων. Παράλληλα, αυτό που τόνιζαν είναι ότι δεν υπάρχουν ενιαία αιτήματα.

"Αυτή η κυβέρνηση κατάφερε και διατήρησε στην πατρίδα μας τους ίδιους πόρους από την Κοινή Αγροτική Πολιτική όταν αυτοί μειώθηκαν για άλλες χώρες. Θυμάμαι, προσωπικά έκανα αυτή την διαπραγμάτευση. Και αξίζει να θυμίσουμε επίσης, επειδή οι ευρωεκλογές έχουν και μια ευρωπαϊκή διάσταση και επειδή η Νέα Δημοκρατία είναι πρωταγωνίστρια στο Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα, ότι ήταν το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα το οποίο κατάφερε και έβαλε κάποιους φραγμούς σε ενίοτε υπερβολικές απαιτήσεις και προτάσεις των Σοσιαλιστών και των Πρασίνων. Ποιες ήταν αυτές; Στο όνομα της αναζητούμενης και επιθυμητής οικολογικής μετάβασης της γεωργίας, να περιοριστούν πολύ οι εκτάσεις που καλλιεργούνται, να μειωθούν ενισχύσεις, να αυστηροποιηθούν οι τρόποι παραγωγής. Για όλα αυτά, για τα οποία σήμερα εν πολλοίς δικαιολογημένα διαμαρτύρονται οι Ευρωπαίοι αγρότες. Γιατί η  πράσινη μετάβαση είναι απαραίτητη, αλλά ειδικά στον πρωτογενή τομέα πρέπει να γίνει με προσοχή και με μέτρο", τόνισε χθες ο Πρωθυπουργός, στην ομιλία του στην εκδήλωση για την παρουσίαση του νέου βιβλίου του Δημήτρη Τσιόδρα.

 

capital.gr


 

Top Post Ad

Below Post Ad

https://news.google.com/publications/CAAqBwgKMKTBmwsw6MuzAw?hl=el&gl=GR&ceid=GR%3Ael