Τελευταια Νεα

6/trending/recent
Type Here to Get Search Results !

3 ροφήματα που ηρεμούν το έντερο και μειώνουν το φούσκωμα και το λίπος στην κοιλιά

Οι ειδικοί συνιστούν αυτά τα 3 ροφήματα που θεραπεύουν το έντερο για να μειώσουν το φούσκωμα και το κοιλιακό λίπος.

Η περίπλοκη σχέση μεταξύ της υγείας του εντέρου, του φουσκώματος και του κοιλιακού λίπους έχει ωθήσει την εξερεύνηση διαφόρων διατροφικών στρατηγικών, μεταξύ των οποίων τα ροφήματα που θεραπεύουν το έντερο έχουν αναδειχθεί ως πολλά υποσχόμενοι σύμμαχοι. Το μικροβίωμα του εντέρου, μια ποικιλόμορφη κοινότητα μικροοργανισμών που κατοικούν στο πεπτικό μας σύστημα, παίζει καθοριστικό ρόλο στην πέψη και τη συνολική ευεξία. Η ενσωμάτωση λοιπόν ροφημάτων που θεραπεύουν το έντερο σε καθημερινή βάση έχει συγκεντρώσει την προσοχή πολλών.

1,Ποτά που έχουν υποστεί ζύμωση

Τα ποτά που έχουν υποστεί ζύμωση ξεχωρίζουν ως ισχυροί παράγοντες που συμβάλλουν στην υγεία του εντέρου, προσφέροντας ένα φυσικό και νόστιμο μέσο για την αντιμετώπιση του φουσκώματος και του λίπους στην κοιλιά. Γεμάτα με ευεργετικά προβιοτικά, ποτά που έχουν υποστεί ζύμωση όπως το κεφίρ και η κομπούχα εισάγουν ζωντανούς μικροοργανισμούς στο έντερο, προάγοντας μια αρμονική ισορροπία στο μικροβίωμα.

Η Krutika Nanavati, διαιτολόγο και διατροφολόγο δήλωσε στο Shefinds ότι ποτά όπως το κεφίρ, το kombucha, ο χυμός kimchi και ο χυμός ξινολάχανου είναι “πλούσια σε προβιοτικά (ζωντανά ευεργετικά βακτήρια) που μπορούν να βελτιώσουν την ποικιλότητα του μικροβιώματος του εντέρου, να βοηθήσουν την πέψη και να ενισχύσουν τον φραγμό του εντέρου. Τα προβιοτικά μπορεί επίσης να βοηθήσουν στη μείωση της φλεγμονής. Τα προβιοτικά μπορούν να βοηθήσουν στη διάσπαση των ενώσεων που παράγουν αέρια στα τρόφιμα, ανακουφίζοντας ενδεχομένως τα συμπτώματα του φουσκώματος».

Όσο για το λίπος στην κοιλιά, σημειώνει ότι “αν και δεν είναι άμεσος καυστήρας λίπους, η βελτιωμένη υγεία του εντέρου και η πέψη μπορούν να υποστηρίξουν ένα μεταβολικό περιβάλλον που ευνοεί τη διαχείριση του βάρους. Οι μελέτες δείχνουν ότι τα προβιοτικά μπορεί να διαδραματίσουν ρόλο στη μείωση του σπλαχνικού λίπους (βαθύ λίπος στην κοιλιά).
Τσάι πιπερόριζας
Το τσάι τζίντζερ αναδεικνύεται ως ένα αξιοσημείωτο ρόφημα που θεραπεύει το έντερο, γνωστό για την αποτελεσματικότητά του στην αντιμετώπιση των προβλημάτων με το φούσκωμα και το λίπος στην κοιλιά. Αυτό το αρωματικό έγχυμα περιέχει βιοδραστικές ενώσεις με αντιφλεγμονώδεις και πεπτικές ιδιότητες, καθιστώντας το πολύτιμο σύμμαχο για την υγεία του γαστρεντερικού συστήματος.

“Η τζίντζερόλη, μια βιοδραστική ένωση στο τζίντζερ, έχει αντιφλεγμονώδεις και αντι-ναυτικές ιδιότητες. Το τσάι τζίντζερ μπορεί να ηρεμήσει το πεπτικό σύστημα, να ανακουφίσει τα αέρια και το φούσκωμα και να προάγει την κινητικότητα του εντέρου. Οι αντιφλεγμονώδεις και αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες του τζίντζερ μπορούν άμεσα να Αντιμετωπίστε την ενόχληση με το φούσκωμα», λέει ο Nanavati.

Προσθέτει επίσης ότι «αν και δεν είναι μια μαγική σφαίρα για την απώλεια βάρους, η ικανότητα του τσαγιού τζίντζερ να βελτιώνει την πέψη και ενδεχομένως να μειώνει τη φλεγμονή μπορεί έμμεσα να συμβάλει στη μακροπρόθεσμη μείωση του λίπους στην κοιλιά».
Πράσινο τσάι
Το πράσινο τσάι, που φημίζεται για τα αμέτρητα οφέλη του για την υγεία, επεκτείνει την επιρροή του στην υγεία του εντέρου, προσφέροντας πιθανή ανακούφιση από το φούσκωμα και συμβάλλοντας στη διαχείριση του κοιλιακού λίπους. Πλούσιο σε αντιοξειδωτικά, ιδιαίτερα σε κατεχίνες όπως η επιγαλλοκατεχίνη (EGCG), το πράσινο τσάι παρουσιάζει αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες που μπορεί να ανακουφίσουν την πεπτική δυσφορία και το φούσκωμα.

“Το πράσινο τσάι είναι πλούσιο σε γαλλική επιγαλλοκατεχίνη (EGCG), ένα ισχυρό αντιοξειδωτικό με αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες. Περιέχει επίσης καφεΐνη, η οποία μπορεί να διεγείρει την πέψη και τον μεταβολισμό. Τα αντιφλεγμονώδη αποτελέσματα του EGCG μπορεί να βοηθήσουν στην ανακούφιση από το φούσκωμα που σχετίζεται με τη φλεγμονή του εντέρου”, σημειώνει ο Nanavati .

Όσον αφορά το επίμονο λίπος γύρω από τη μέση, τονίζει ότι «η περιεκτικότητα σε EGCG του πράσινου τσαγιού μπορεί να ενισχύσει τον μεταβολισμό και την καύση λίπους σε μικρό βαθμό, συμβάλλοντας δυνητικά στη μείωση του λίπους στην κοιλιά με την πάροδο του χρόνου, όταν συνδυάζεται με υγιεινή διατροφή και άσκηση».


theissue.gr

 

 

Top Post Ad

Below Post Ad

https://news.google.com/publications/CAAqBwgKMKTBmwsw6MuzAw?hl=el&gl=GR&ceid=GR%3Ael