Τελευταια Νεα

6/trending/recent
Type Here to Get Search Results !

Πτολεμαΐδα: ΕΔΕ για τον θάνατο του 15 μηνών βρέφους στο Μποδοσάκειο νοσοκομείο

Σύμφωνα με τους γονείς είχε εισαχθεί στο νοσοκομείο τρεις φορές με υψηλό πυρετό

Ένορκη διοικητική εξέταση (ΕΔΕ)  διατάχθηκε στο Μποδοσάκειο Νοσοκομείο της Πτολεμαΐδας έπειτα από τον θάνατο 15 μηνών μωρού που είχε εισαχθεί με υψηλό πυρετό καθώς είχε υποστεί βαριά αναπνευστική λοίμωξη, όπως αποκάλυψε και η νεκροψία-νεκροτομή.

Η οικογένεια του βρέφους καταγγέλλει πως πήγε άλλες δύο φορές στο νοσοκομείο όμως οι γιατροί έκριναν ότι το μωρό δε χρήζει νοσηλείας και έτσι έδωσαν την άδεια στους γονείς του, να το πάρουν στο σπίτι.

Σύμφωνα με τους γονείς του μικρού αγοριού, η πρώτη επίσκεψη στο νοσοκομείο έγινε το πρωί της Πρωτοχρονιάς, όταν το παιδί είχε υψηλό πυρετό. Αφού οι γιατροί έδωσαν την αναγκαία αγωγή και τις σχετικές οδηγίες, τους είπαν να γυρίσουν στο σπίτι.

Το μωρό εξακολουθούσε να έχει υψηλό πυρετό για δεύτερη συνεχόμενη ημέρα

Το πρωί της επόμενης ημέρας πήγαν ξανά στο νοσοκομείο καθώς το μωρό εξακολουθούσε να έχει υψηλό πυρετό, ωστόσο και πάλι τους είπαν ότι δε χρειάζεται να νοσηλευτεί. Η τελευταία φορά αποδείχθηκε και μοιραία καθώς όταν έφτασαν το βράδυ της Τρίτης στο Μποδοσάκειο οι γιατροί δε κατάφεραν να σώσουν τη ζωή του παιδιού, λόγω της ραγδαίας επιδείνωσής του.

Η ανακοίνωση του νοσοκομείου

Νωρίτερα το νοσοκομείο εξέδωσε ανακοίνωση για το τραγικό περιστατικό, όπου γίνεται γνωστή και η εντολή διενέργειας της Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης.

Η Διοίκηση του Γενικού Νοσοκομείου Πτολεμαΐδας «ΜΠΟΔΟΣΑΚΕΙΟ», αναφορικά με τον θάνατο βρέφους 15 μηνών και με τα μέχρι τώρα στοιχεία, ενημερώνει ότι στις 01/01/24 και ώρα 10:15π.μ προσκομίστηκε  από οικείους στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών (ΤΕΠ) του Παιδιατρικού Τμήματος του Γενικού Νοσοκομείου Πτολεμαΐδας άρρεν 15 μηνών με εμπύρετο συνδρομή. Διαπιστώθηκε ίωση, από διενέργεια ειδικού τεστ γρίπη τύπου Α, δόθηκε αγωγή για την ίωση και συστάσεις λόγω ανοσοκαταστολής εξαιτίας χρόνιων νοσημάτων του, να επιστρέψει στην οικία του και να επανέλθει επί επιδείνωση των συμπτωμάτων. Την επόμενη ημέρα 2/2/24 προσκομίστηκε στα ΤΕΠ ώρα 21:20μ.μ λόγω επιμονής του εμπύρετου χωρίς να κριθεί αναγκαία η εισαγωγή του στο Παιδιατρικό Τμήμα. Εισήχθη στο Τμήμα μια ώρα αργότερα όταν προσκομίστηκε με ραγδαία επιδείνωση της κλινικής εικόνας. Παρά την προσπάθεια όλων των παιδίατρων που κλήθηκαν και αναισθησιολόγου καθώς και επικοινωνία με Μ.Ε.Θ παίδων δεν κατέστη δυνατή η προγραμματισμένη μεταφορά του βρέφους στην ΜΕΘ παίδων σε εφημερεύον Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης  λόγω της ραγδαίας επιδείνωσης του.

Έχει διαταχθεί Ένορκη Διοικητική Εξέταση από τον Διοικητή της 3ης Υγειονομικής Περιφέρειας Μακεδονίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες σήμερα τελέστηκε στην Αλβανία— χώρα καταγωγής της οικογένειας— η κηδεία του 15 μηνών μωρού.

 

πηγη in.gr

 

 

Top Post Ad

Below Post Ad

https://news.google.com/publications/CAAqBwgKMKTBmwsw6MuzAw?hl=el&gl=GR&ceid=GR%3Ael