Τελευταια Νεα

6/trending/recent
Type Here to Get Search Results !

Να μη κατατεθεί το νομοσχέδιο για τα ιδιωτικά Πανεπιστήμια. Να μη γίνει η αδικία νόμος

Η κυβέρνηση αναμένεται τις επόμενες ημέρες να καταθέσει στη βουλή το νομοσχέδιο για την ίδρυση μη κρατικών-ιδιωτικών πανεπιστημίων.

Ως γονείς, που κάνουμε ότι μπορούμε για να κατορθώσουν τα παιδιά μας-εγγόνια μας να αποκτήσουν ουσιαστική και ολοκληρωμένη μόρφωση, να βρουν μια δουλειά με βάση αυτό που σπούδασαν και να είναι χρήσιμοι άνθρωποι στην κοινωνία και στους συνανθρώπους τους που επίσης μοχθούν, το νομοσχέδιο αυτό μας βρίσκει κάθετα αντίθετους.

Το νομοσχέδιο αυτό δεν έρχεται να λύσει κανένα από τα μεγάλα προβλήματα της εκπαίδευσης που βασανίζουν χιλιάδες μαθητές και εμάς ως γονείς τους.

Δεν θα αναβαθμίσει την ανώτατη εκπαίδευση. Δεν θα απαλλάξει εμάς ως γονείς από το τεράστιο κόστος που επωμιζόμαστε για να στηρίξουμε τα παιδιά μας στην προσπάθειά τους να εισαχθούν στην Ανώτατη Εκπαίδευση. Αντίθετα:

Θα δημιουργήσει μία τεράστια αγορά που ο καθένας θα ψωνίζει με ότι έχει, δημιουργώντας τεράστιες ανισότητες ανάμεσα στους σημερινούς μαθητές και υποψήφιους φοιτητές. Όσοι – λίγοι- έχουν την οικονομική δυνατότητα απλά θα αγοράζουν πανάκριβα και με απλησίαστα ποσά για τη λαϊκή οικογένεια την είσοδό τους στην ανώτατη εκπαίδευση, όσοι δεν έχουν θα δίνουν πανελλαδικές, βιώνοντας την απίστευτη ακύρωση των προσπάθειών τους αφού κάποιος άλλος μπήκε στην ίδια σχολή απλά … πληρώνοντας!

Ούτε το επίπεδο της παρεχόμενης εκπαίδευσης των δημόσιων πανεπιστημίων θα αναβαθμιστεί επειδή θα συνυπάρχουν με τα ιδιωτικά (ποιος τομέας της χώρα μας αναβαθμίστηκε επειδή δρα και ο ιδιωτικός δίπλα; Τα νοσοκομεία, οι σιδηρόδρομοι;). Το αντίθετο θα γίνει.

Ούτε το εργασιακό μέλλον χιλιάδων παιδιών που δεν καταφέρνουν να περάσουν σε ένα πανεπιστήμιο στη χώρα μας θα εξασφαλιστεί. Αντίθετα σε λίγα χρόνια χιλιάδες απόφοιτοι με παραπλήσια πτυχία θα κονταροχτυπιούνται για μια θέση εργασίας.

Ποιος θα κερδίσει από όλα αυτά;

Όχι η παρεχόμενη γνώση, όχι οι χιλιάδες μαθητές και οι οικογένειες τους που δίνουν ένα καθημερινό αγώνα για να επιτύχουν στις πανελλήνιες, ούτε και οι οικογένειές αυτών που, αν καταφέρουν, θα χρυσοπληρώσουν για να πάρουν ένα πτυχίο ισάξιο με το πτυχίο που δίνουν σήμερα τα δημόσια πανεπιστήμια.

Για εμάς δεν αποτελεί αναχρονισμός η ενίσχυση και αναβάθμιση του δημόσιου πανεπιστημίου. Αναχρονισμός είναι να σπουδάζει όποιος έχει χρήματα και οι υπόλοιποι ότι περισσεύει.

Παλεύουμε για ενίσχυση του δημόσιου και δωρεάν σχολείου, παλεύουμε για ένα σχολείο που θα μορφώνει και δεν θα εξοντώνει, για αποκλειστικά δημόσιο, πραγματικά δωρεάν Πανεπιστήμιο, που θα διασφαλίζει υψηλού επιπέδου σπουδές και θα ενσωματώνει στο πτυχίο τη δυνατότητα πλήρους πρόσβασης στο επάγγελμα.

Ενώνουμε τις φωνές μας με τους φοιτητικούς συλλόγους, σωματεία εκπαιδευτικών για να μην κατατεθεί και να μην ψηφιστεί το κυβερνητικό νομοσχέδιο.

Στις 11 Γενάρη συμμετέχουμε με τα παιδιά μας-εγγόνια μας και τους εκπαιδευτικούς στο συλλαλητήριο που διοργανώνεται στην κεντρική πλατεία της Κοζάνης στις 11 πμ. 

 

Το Δ.Σ.

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΙΚΑ ΠΕ ΚΟΖΑΝΗΣ

Top Post Ad

Below Post Ad

https://news.google.com/publications/CAAqBwgKMKTBmwsw6MuzAw?hl=el&gl=GR&ceid=GR%3Ael