Τελευταια Νεα

6/trending/recent
Type Here to Get Search Results !

Με ρυθμούς «χελώνας» οι ταχύτητες Ιντερνετ στην Ελλάδα

Οι σταθερές ευρυζωνικές συνδέσεις αυξάνονται, αλλά οι ταχύτητες παραμένουν χαμηλά σε σχέση με την υπόλοιπη Ευρώπη

Στη συντριπτική τους πλειονότητα (σε ποσοστό 93,9%) οι επιχειρήσεις στην Ε.Ε. χρησιμοποιούσαν, το 2023, σταθερές ευρυζωνικές συνδέσεις για την πρόσβασή τους στο διαδίκτυο.

Το αντίστοιχο ποσοστό ήταν μάλιστα ακόμη υψηλότερο για τις μεσαίες και μεγάλες επιχειρήσεις, που σχεδόν όλες πια συνδέονται στο διαδίκτυο μέσω σταθερής ευρυζωνικής σύνδεσης.

Σε σύγκριση με τα επίπεδα του 2019 (91%), το 2023 σημειώθηκε μια αύξηση της τάξεως των 2,9 ποσοστιαίων μονάδων στις σταθερές ευρυζωνικές συνδέσεις των επιχειρήσεων στην Ευρωπαϊκή Ενωση. Οι πιο αξιοσημείωτες αυξήσεις σημειώθηκαν στην Ελλάδα (15,8 ποσοστιαίες μονάδες), στη Ρουμανία (15,6) και στη Βουλγαρία (8,7).

Με ρυθμούς χελώνας οι ταχύτητες Ιντερνετ στην Ελλάδα-1

Αναφορικά με τις ταχύτητες σύνδεσης στο διαδίκτυο, οι επιχειρήσεις που «έτρεχαν» με σταθερές συνδέσεις 1 Gb/s και πάνω, αυξήθηκαν κατά 0,9 ποσοστιαία μονάδα το 2023. Οι υψηλότερες αυξήσεις σημειώθηκαν στην Κύπρο (5,1 ποσοστιαίες μονάδες), στη Μάλτα (4,6), και στην Ισπανία (3,8). Μειώσεις σημειώθηκαν στη Σουηδία (-2,1), στη Λιθουανία (-1,6) και στη Λετονία (-0,5).

Στο μέτωπο των ταχυτήτων ωστόσο, στην κατάταξη των χωρών δηλαδή που έχουν το υψηλότερο ποσοστό επιχειρήσεων με τόσο «γρήγορες» συνδέσεις, η Ελλάδα έρχεται τελευταία (με ποσοστό μόλις 2,9%), όπως προκύπτει μέσα από τα στοιχεία που παρουσιάζει η Eurostat για το 2023.

Με ρυθμούς χελώνας οι ταχύτητες Ιντερνετ στην Ελλάδα-2

Με πληροφορίες από Eurostat

kathimerini.gr

Top Post Ad

Below Post Ad

https://news.google.com/publications/CAAqBwgKMKTBmwsw6MuzAw?hl=el&gl=GR&ceid=GR%3Ael