Τελευταια Νεα

6/trending/recent

Hot Widget


Type Here to Get Search Results !

Πώς νοθεύουν τη βενζίνη οι επιτήδειοι - Το «κόλπο» με τα μηχανάκια μέσα στην αντλία

Τι πρέπει να προσέχετε

Σχέσεις με το λαθρεμπόριο καυσίμων θεωρεί η ΕΛ.ΑΣ. πως έχει η Greek Mafia σενάριο που ενισχύεται και μετά εκτέλεση του Βαγγέλη Ζαμπούνη δίπλα στο πρατήριο βενζίνης που διατηρούσε στο Νέο Κόσμο. Το λαθρεμπόριο φαίνεται πως είναι πολύ επικερδές, ενώ έχουν βρει τρόπους οι επιτήδειοι να κάνουν και άλλα παράνομα, όπως να πειράζουν τις αντλίες.

Τι πρέπει να προσέχει ο κόσμος

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, η πρόεδρος βενζινοπωλών Αττικής, Μαρία Ζάγκα τονίζει πως και οι καταναλωτές πρέπει να είναι υποψιασμένοι και με τις τιμές καθώς «στην Ελλάδα δεν υπάρχει φθηνό καύσιμο. Όταν το 60% είναι φόρος, τι περιμένετε;», είπε επισημαίνοντας πως ο κόσμος δεν πρέπει να βάζει καύσιμα σε πρατήρια που παρουσιάζουν πολύ χαμηλές τιμές εκτός του πλαισίου της αγοράς. 

Πώς νοθεύουν τα καύσιμα

Επίσης, εξηγεί πώς παρανομούν οι επιτήδειοι. «Έχουν διπλές, κρυφές δεξαμενές όπου παίρνουν κανονικό καύσιμο από την μαμά εταιρεία και παίρνουν άλλη μια ποσότητα στην παράνομη δεξαμενή. Τα παντρεύουν αυτά από κάποια άλλη εταιρεία, με λαθραίο, που δεν είναι τελωνισμένο και τα πουλάνε. Στη συνέχεια μπαίνουν στο λογισμικό της εταιρείας μέσω υπολογιστή και παρουσιάζουν ψεύτικα στοιχεία». 

Με τη σειρά του ο ιδιωτικός ερευνητής Γιώργος Τσούκαλης συμπλήρωσε πως: «Υπάρχουν μηχανήματα ειδικά που τα βάζουν μέσα στην αντλία και τα δουλεύουν από μακριά. Και κλέβουν από την αντλία. Κυκλώματα από την Τουρκία. Έχουν τεχνογνωσία από την Ιαπωνία και το Ισραήλ». Μάλιστα αναφέρει πως με 2.500 ευρώ τοποθετούν τέτοιους μηχανισμούς.

Και ο αστυνομικός αναλυτής Σταύρος Μπαλάσκας, μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του σταθμού τόνισε πως: «Τα κέρδη τα μεγάλα δεν έρχονται από το νοθευμένο καύσιμο, αλλά από το λαθραίο. Είναι παράνομο και πάμφθηνο, δεν περνάει από κανένα τελωνείο. Το ναυτιλιακό καύσιμο, δεν το ξέρει κανένας. Ο Στεφανάκος είχε σκάψει μέσα από τη θάλασσα για να το πηγαίνει 4 χλμ μακριά. Ειδικούς μηχανισμούς, τους έφεραν από τη Γερμανία και έσπασαν τον κώδικα εισροών και εκροών».
 
 

 

ethnos.gr

 

Top Post Ad

Below Post Ad

https://news.google.com/publications/CAAqBwgKMKTBmwsw6MuzAw?hl=el&gl=GR&ceid=GR%3Ael