Τελευταια Νεα

6/trending/recent
Type Here to Get Search Results !

Εορδαία: Βγάζουν ΤΡΑΚΤΕΡ στον δρόμο οι αγρότες


Αγροτοκτηνοτροφικός Σύλλογος Ανατολικής Εορδαίας και Νότιας Λεκάνης Βεγορίτιδας: Την Τετάρτη 24/01 βγάζουμε τα τρακτέρ στις πλατείες των χωριών μας!

Μετά την σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 20/01/2024 στο δημαρχείο Εορδαίας και ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα της ΠΕΜ για πιο δυναμικές κινητοποιήσεις, αποφασίστηκε να βγάλουμε τα τρακτέρ στις πλατείες των χωριών μας την Τετάρτη 24/01, ζεσταίνοντας τις μηχανές και ενώνοντας την δύναμη μας με τους υπόλοιπους συναδέλφους μας σε ολόκληρη την Ελλάδα.

Τα μεγάλα και οξυμένα προβλήματα είναι αυτά που μας ενώνουν και μας βγάζουν στον δρόμο!

Απαιτούμε:

· Μείωση του κόστους παραγωγής. Αφορολόγητο πετρέλαιο, πλαφόν στην τιμή του αγροτικού ρεύματος στα 7 λεπτά/Kwh και κατάργηση του Χρηματιστηρίου Ενέργειας, επιδότηση και κατάργηση του ΦΠΑ στα μέσα και εφόδια.

· Κατώτερες εγγυημένες τιμές που να καλύπτουν το κόστος παραγωγής και να αφήνουν βιώσιμο εισόδημα για να καλύψουμε τις βιοποριστικές μας ανάγκες και τα έξοδα καλλιέργειας.

· ΕΛΓΑ δημόσιο φορέα, με επαρκή κρατική χρηματοδότηση, που θα ασφαλίζει και θα αποζημιώνει στο 100% την παραγωγή και το κεφάλαιο, από όλους τους φυσικούς κινδύνους και νόσους, σε όλα τα στάδια της παραγωγής.

· Να μην περάσουν τα σχέδια της Κυβέρνησης για αλλαγή κανονισμού του Ε¨ΓΑ, που προβλέπει νέα αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών και μικρότερες αποζημιώσεις, ενώ ανοίγει διάπλατα τον δρόμο για είσοδο των ιδιωτικών εταιρειών στην ασφάλιση της φυτικής και ζωικής παραγωγής.

· Αναπλήρωση του χαμένου εισοδήματος για όλα τα αλλά προϊόντα που έχουν πληγεί από ασθένειες και μύκητες και δεν καλύπτονται από τον αναχρονιστικό κανονισμό του ΕΛΓΑ.

· Να μην ισχύσουν οι περιορισμοί στις καλλιέργειες από τη νέα ΚΑΠ. Να παραμείνουν οι συνδεδεμένες στα ροδάκινα, στους καρπούς με κέλυφος και σε όλα τα μήλα. Να μπουν οι περιοχές της Εορδαίας και του Αμυνταίου στην συνδεδεμένη καλαμποκιού.

· Καμία αλλαγή χρήσης γης και να μην επιτρέψουμε να γεμίσουν τα χωράφια με φωτοβολταϊκά.

Με τιμή το Δ.Σ.


Top Post Ad

Below Post Ad

https://news.google.com/publications/CAAqBwgKMKTBmwsw6MuzAw?hl=el&gl=GR&ceid=GR%3Ael