Τελευταια Νεα

6/trending/recent
Type Here to Get Search Results !

Σιάτιστα: Μετά από τρία χρόνια η Αγία Εικόνα του Αγίου Νικολάου... ευλόγησε την Γεράνεια! (φωτο-βίντεο-ηχητικό)

Με κάθε εκκλησιαστική λαμπρότητα και τελέστηκε ο Μέγας Αρχιερατικός εσπερινός μετά αρτοκλασίας του Αγίου Νικολάου του θαυματουργού, στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Σιάτιστας, στη Γεράνεια, την Τρίτη 5 Δεκεμβρίου 2023.


Τον Πανηγυρικό Αρχιερετικό Εσπερινό τέλεσε ο Σεβ. Μητροπολίτης Σισανίου και Σιατίστης κ. Αθανάσιος πλαισιωμένος από Ιερείς της Μητροπόλεως και τον πιστό λαό της Σιάτιστας. 

Ακολούθησε Ιερά Λιτάνευση με την Ιερά Εικόνα του Αγίου Νικολάου όπου μετά από τρία χρόνια... ευλόγησε τη Γεράνεια! 

Η Ιερά Λιτάνευση δεν είχε γίνει τις προηγούμενες τρεις χρονιές, δυο με τον κορωνοιό (2020 και 2021) και μια (2022) λόγο καιρού.

Μετά το πέρας του Εσπερινού οι πιστοί εισήλθαν στο Ενοριακό Πνευματικό Κέντρο, όπου μοιράστηκε ο ευλογημένος άρτος και ένα κέρασμα, ευγενική προσφορά κυριών, που τιμούν τον Άγιο Νικόλαο.

Παράλληλα πραγματοποιείτε έκθεση Ορθοδόξου Βιβλίου στο Ενοριακό Πνευματικό Κέντρο του Αγίου Νικολάου Σιάτιστας.

Να ευχηθούμε Χρόνια πολλά στον πρωτοσύγκελο της μητρόπολης Σισανίου και Σιατίστης, Αρχιμανδρίτη Νικόλαο Γιαννουσά επί την ονομαστική του εορτή. 

Να είναι πολλά τα έτη σας π. Νικόλαε.

Τον θείο λόγο κήρυξε ο Σεβ. μητροπολίτης μας όπου αναφέρθηκε στον Μεγάλο Άγιο της εκκλησίας μας... τον Άγιο Νικόλαο.Ανήμερα της εορτής, Τετάρτη 6 Δεκεμβρίου 2023, τελέστηκε πανηγυρικά η ακολουθία του Όρθρου και στην συνέχεια η Αρχιερατική Θεία Λειτουργία, ιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Σισανίου και Σιατίστης κ.κ. Αθανασίου, με τους Ιερείς της Μητροπόλεως μας.

Το απόγευμα της Εορτής, εψάλη ο εσπερινός και κατόπιν οι Ιερείς της Ενορίας, π. Νέστορας και π. Προκόπιος τέλεσαν μνημόσυνο, υπέρ το οποίο μνημονεύτηκαν τα ονόματα Ευεργετών και Δωρητών του Ιερού Ναού που συνέδραμαν ποικιλοτρόπως.

Το Ιερό λείψανο θα παραμείνει για προσκύνηση στην ενορία μέχρι την 17η Δεκεμβρίου. 

Γ.Γ. Siatista-Info


Δείτε το βίντεο του Siatista-Info

 

Top Post Ad

Below Post Ad

https://news.google.com/publications/CAAqBwgKMKTBmwsw6MuzAw?hl=el&gl=GR&ceid=GR%3Ael