Τελευταια Νεα

6/trending/recent

Hot Widget

Type Here to Get Search Results !

Σωματείο Εργαζομένων στη Δημοτική Κοινωφελή Επιχείρηση Βοΐου: Απαιτούμε άμεση καταβολή του συνόλου των δεδουλευμένων μας

Δελτίο Τύπου

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΚΟΙΝΩΦΕΛΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΒΟΪΟΥ -ΔΗ.Κ.Ε.ΒΟ

Εν μέσω εορταστικού κλίματος και εκδηλώσεων λίγες μόνο μέρες πριν τα Χριστούγεννα και λίγο πριν τη μεταφορά των υπηρεσιών της ΔΗΚ.Ε.ΒΟ. στον Δήμο οι εργαζόμενοι της είναι απλήρωτοι για τους μήνες Οκτώβριο και Νοέμβριο ενώ η μισθοδοσία Σεπτεμβρίου καταβλήθηκε αρχές Νοεμβρίου.

Καμιά καταβολή των οφειλομένων ποσών της β' δόσης δεν έγινε όπως αυτό υπογράφηκε στη συμφωνία της Επιχείρησης με τους εργαζόμενους με εγγυητή τον Δήμο Βοΐου που σταμάτησαν την κατάσχεση από τον Ιούλιο σε ένδειξη καλής πίστης και θέλησης.

Οι εργαζόμενοι ως απάντηση ακούμε ότι υπάρχει πανελλαδικό πρόβλημα στη χρηματοδότηση των προγραμμάτων ΚΔΑΠ, ΚΗΦΗ και ΑΜΕΑ ΟΑΕΔ -νυν ΔΥΠΑ.

Στο σημείο αυτό να υπενθυμίσουμε πως πρόβλημα στην καταβολή των μισθοδοσιών του προσωπικού δεν υφίσταται παρά σε κάποιους λίγους δήμους της χώρας! Το πρόβλημα στη ΔΗ.Κ.Ε.ΒΟ. έχει παγιωθεί κατά το τρέχον έτος και κάθε φορά η δικαιολογία είναι η καθυστέρηση στη χρηματοδότηση. Να επισημάνουμε για πολλοστή φορά ότι οι εργαζόμενοι της επιχείρησης πληρωνόμαστε μέσω της Ενιαίας Αρχής Πληρωμών, δηλαδή εδώ και πολλά χρόνια και δεν δικαιολογείται καμία καθυστέρηση στην καταβολή μισθοδοσίας μας το 2023.

Διεκδικούμε μόνιμη και σταθερή δουλειά με δικαιώματα

Μετατροπή των συμβάσεων εργασίας μας σε αορίστου χρόνου

Χρηματοδότηση όλων των προγραμμάτων από τον κρατικό προϋπολογισμό


Απαιτούμε  άμεση καταβολή του συνόλου των δεδουλευμένων μας καθώς και κάθε άλλης οφειλής όπως κλιμάκια και δώρα β'δόση-όπως αυτά ορίστηκαν από τα δικαστήρια της Κοζάνης και συμφωνήθηκαν από τις δύο πλευρές για το σταμάτημα της κατάσχεσης από τους εργαζόμενους το καλοκαίρι!

Οι λογαριασμοί και τα αυξημένα έξοδα βιοπορισμού μας δεν πληρώνονται με την καταβολή μισθοδοσίας ενός μήνα ούτε με υπομονή !

Τα σούπερ μάρκετ δε δίνουν βερεσέ, τα δάνεια κοκκινίζουν και οι σπιτονοικοκύρηδες απειλούν με εξώσεις και το πετρέλαιο θέρμανσης είναι είδος πολυτελείας και μέχρι τέλος Δεκεμβρίου  πρέπει να πληρωθούν τέλη κυκλοφορίας και έρχονται πολύχρωμα τιμολόγια ρεύματος και αυξημένα δημοτικά τέλη!

Καλές γιορτές δε γίνονται με άδειες τσέπες!
Οι ζωές μας έχουν αξία!


Για το ΔΣ

Η Πρόεδρος         Η Γενική γραμματέας
Ζιάκου Κατερίνα  Τζώνου Κριστιάνα

Top Post Ad

Below Post Ad

https://news.google.com/publications/CAAqBwgKMKTBmwsw6MuzAw?hl=el&gl=GR&ceid=GR%3Ael