Τελευταια Νεα

6/trending/recent
Type Here to Get Search Results !

Ρύζι: Οι τιμές εκτοξεύτηκαν σε νέο υψηλό 15ετίας

Ορισμένα κράτη έχουν αυξήσει τις αγορές για να δημιουργήσουν επαρκή αποθέματα εν μέσω φόβων ότι οι επιπτώσεις του φαινομένου Ελ Νίνιο θα περιορίσουν περαιτέρω τις προμήθειες τους επόμενους μήνες

Το λευκό ρύζι Ταϊλάνδης κατά  5% σπασμένο - σημείο αναφοράς στην Ασία - σκαρφάλωσε για τρίτη συνεχόμενη εβδομάδα και έφτασε τα 659 δολάρια/τόνο σήμερα Τετάρτη, σύμφωνα με την Ένωση Εξαγωγέων Ρυζιού της Ταϊλάνδης. Πρόκειται για το υψηλότερο επίπεδο από τον Οκτώβριο του 2008, που μεταφράζεται σε αύξηση των τιμών περίπου 38% φέτος.

Το ρύζι είναι ζωτικής σημασίας για τη διατροφή δισεκατομμυρίων ανθρώπων στην Ασία και την Αφρική και η τελευταία άνοδος των τιμών θα μπορούσε να ενισχύσει τις πληθωριστικές πιέσεις και να αυξήσει τους λογαριασμούς εισαγωγών για τους αγοραστές. Ορισμένα κράτη έχουν αυξήσει τις αγορές για να δημιουργήσουν επαρκή αποθέματα εν μέσω φόβων ότι οι επιπτώσεις του φαινομένου Ελ Νίνιο θα περιορίσουν περαιτέρω τις προμήθειες τους επόμενους μήνες.

Ο πρόεδρος της Ινδονησίας Joko Widodo δήλωσε την περασμένη εβδομάδα ότι η Ταϊλάνδη θα παραδώσει έως και 2 εκατομμύρια τόνους το επόμενο έτος, ενώ η Ινδία έχει συμφωνήσει να προμηθεύσει 1 εκατομμύριο τόνους. Εν τω μεταξύ, οι Φιλιππίνες πρόκειται να παραλάβουν περισσότερους από 500.000 τόνους ρυζιού που εισάγονται από τον ιδιωτικό τομέα μέχρι τον Φεβρουάριο.

 

Με πληροφορίες από Bloomberg

πηγη imerisia.gr

Top Post Ad

Below Post Ad

https://news.google.com/publications/CAAqBwgKMKTBmwsw6MuzAw?hl=el&gl=GR&ceid=GR%3Ael