Τελευταια Νεα

6/trending/recent
Type Here to Get Search Results !

«Ζωντανεύουν» τα χωριά του Βοΐου την περίοδο των γιορτών (βίντεο)

Έρημα χωριά στο Δήμο Βοΐου με εμφανή την εγκατάλειψη. Στην Γλυκοκερασιά τέσσερις μόλις ηλικιωμένες γυναίκες ζουν στον όμορφο τόπο τους και ο πρωινός καφές δίπλα στην σόμπα είναι η καθημερινή τους συνήθεια. Αναπολούν τις γιορτινές μέρες άλλων εποχών και αναμένουν να ανταμώσουν με τα παιδιά και τα εγγόνια τους τις γιορτές.

Η κ. Μαργιώτα από την Ομαλή στο Δήμο Βοΐου καθισμένη στο μπαλκόνι του σπιτιού της περιμένει με λαχτάρα τα παιδιά της. Στα ερημωμένα χωριά του Δήμου Βοϊου οι λιγοστοί ηλικιωμένοι κάτοικοι περιμένουν πώς και πώς τις γιορτές των Χριστουγέννων για να ανταμώσει η οικογένεια, για να σφίξουν στην αγκαλιά τους τα παιδιά και τα εγγόνια τους.

Η 85χρονη Ιφιγένεια Γκάση από τον Αυγερινό, στέλνει τις ευχές της με δακρυσμένα μάτια στα παιδιά της και θυμάται Χριστούγεννα άλλων εποχών με νοσταλγία. Στις γιορτινές μέρες των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς μαζί με τα Θεοφάνια, γεμίζουν τα όμορφα χωριά του Βοΐου στο Νομό Κοζάνης που ζωντανεύουν για το 12ημερο πριν εγκαταλειφθούν στην μοναξιά τους και πάλι.

 

Ρεπορτάζ: Δέσποινα Αμαραντίδου

Top Post Ad

Below Post Ad

https://news.google.com/publications/CAAqBwgKMKTBmwsw6MuzAw?hl=el&gl=GR&ceid=GR%3Ael