Τελευταια Νεα

6/trending/recent
Type Here to Get Search Results !

Σιάτιστα: Συγκινητικό το αφιέρωμα «ΣΤΑ ΜΕΤΟΠΙΣΘΕΝ» στην Σιατιστινή ζωγράφο Θάλεια Φλωρά-Καραβία (φωτο-βίντεο)

Συγκινητική ήταν η εκδήλωση-αφιέρωμα στην Σιατιστινή ζωγράφο των Βαλκανικών Πολέμων Θάλεια Φλωρά - Καραβία με τίτλο «ΣΤΑ ΜΕΤΟΠΙΣΘΕΝ» το Σάββατο 4 Νοεμβρίου 2023, ανήμερα της 111ης Επετείου της Μάχης της Σιάτιστας στο Πολιτιστικό Κέντρο Σιάτιστας «ΑΡΗΣ & ΛΙΛΙΑΝ ΒΟΥΔΟΥΡΗ».

Προβλήθηκαν ψηφιακά λευκώματα με πολεμικά σκίτσα και πίνακες της ζωγράφου ενώ παράλληλα θα αναγνώστηκαν αποσπάσματα των ανταποκρίσεων της, που έστελνε η Θάλεια Φλωρά-Καραβία στην αλεξανδρινή εφημερίδα «ΕΦΗΜΕΡΙΣ». 

Ακολουθήσαμε την διαδρομή της στα μετόπισθεν του μετώπου του Α’ Βαλκανικού Πολέμου, ζώντας τις πρώτες μέρες της ελεύθερης Θεσσαλονίκης, απελευθερώνοντας μαζί με τον Ελληνικό Στρατό στα Γιάννενα, ζώντας μαζί με τους φαντάρους που βρίσκονται είτε στα στρατόπεδα είτε στα νοσοκομεία και βιώνοντας τον πόνο της προσφυγιάς και την δυστυχία της αιχμαλωσίας.

Την εκδήλωση διοργάνωσε ο δήμος Βοΐου μαζί το Μουσικό Σχολείο Σιάτιστας στην γενέθλια πόλη της Θάλειας Φλωρά Καραβία, τη Σιάτιστα μιας γυναίκας που εκτός του ότι υπήρξε μια κορυφαία ζωγράφος, του προηγούμενου αιώνα, με περισσότερα από 2.500 ζωγραφικά έργα ήταν ταυτόχρονα και μια ιδιαίτερα χαρισματική και δυναμική προσωπικότητα.

Ένα μεγάλο μπράβο στον εμπνευστή της εκδήλωσης, κ. Λάζαρο Κώτσικα.

Δείτε το βίντεο του Siatista-Info:

----------

Top Post Ad

Below Post Ad

https://news.google.com/publications/CAAqBwgKMKTBmwsw6MuzAw?hl=el&gl=GR&ceid=GR%3Ael