Τελευταια Νεα

6/trending/recent
Type Here to Get Search Results !

Σιάτιστα: Ενημερωτικό σεμινάριο, ξενάγηση στα Αρχοντικά της Πούλκως και Αργυριάδη (Μαλιόγκα) (φωτο-βίντεο)

Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Κοζάνης διοργάνωσε ενημερωτικό σεμινάριο (workshop) την Κυριακή 26 Νοεμβρίου 2023 στη Σιάτιστα.  

Το σεμινάριο ξεκίνησε από το Αρχοντικό της Πούλκως στη Γεράνεια και συνέχισε στο Αρχοντικό Αργυριάδη (Μαλιόγκα) στη Χώρα.

Το επιμορφωτικό σεμινάριο διοργανώθηκε στο πλαίσιο του συγχρηματοδοτούμενου εκπαιδευτικού προγράμματος με τίτλο «Τα Χρώματα της Σιάτιστας», που υλοποιείται από την Εφορεία Αρχαιοτήτων Κοζάνης στο Αρχοντικό της Πούλκως και το Αρχοντικό Αργυριάδη (Μαλιόγκα) στη Σιάτιστα

Το σεμινάριο ήταν ανοιχτό στο ευρύ κοινό που ήθελε να έρθει σε μια πρώτη επαφή με δύο μνημεία της κοσμικής αρχιτεκτονικής του 18ου και 19ου αιώνα στη Σιάτιστα, αλλά και σε ανθρώπους με εξειδικευμένα ενδιαφέροντα που θέλουν να γνωρίσουν σε βάθος λεπτομέρειες της αρχιτεκτονικής, της διακόσμησης και της ιστορίας των αρχοντικών της Σιάτιστας

Το σεμινάριο υποδέχθηκε οικογένειες και γονείς με παιδιά, τα οποία απασχολήθηκαν κατά τη διάρκεια της ξενάγησης των ενηλίκων με το εικαστικό μας εργαστήριο, με παιχνίδια και παραμύθια. 

Στο σεμινάριο αρχαιολόγοι της Εφορείας Αρχαιοτήτων Κοζάνης ξενάγησαν το κοινό στα δύο αρχοντικά (Πούλκως και Αργυριάδη-Μαλιόγκα) και μίλησαν για την ιστορία της Σιάτιστας κατά τον 18ο και 19ο αιώνα. 

Παράλληλα παρουσιάστηκε το εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Τα Χρώματα της Σιάτιστας», οι στόχοι του, οι παιδαγωγικές μέθοδοι και τα εργαλεία που χρησιμοποιήθηκαν. 

Στην ιστοσελίδα του προγράμματος colorsofsiatista.gr μπορείτε να βρείτε περισσότερες πληροφορίες για το εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Τα Χρώματα της Σιάτιστας» και για τα δύο αρχοντικά που πραγματοποιήθηκε το σεμινάριο. 

Το σεμινάριο παρακολούθησε οι "7η ομάδα προσκόπων Κοζάνης".


Για το σεμινάριο και εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Τα Χρώματα της Σιάτιστας» μίλησε στην κάμερα του Siatista-Info ο Σιατιστινός, κ. Θεοχάρης Τσάμπουρας, Αρχαιολόγος ΕΦΑ Κοζάνης, Δρ. Βυζαντινής Αρχαιολογίας.

Δείτε το βίντεο του Siatista-Info:


Top Post Ad

Below Post Ad

https://news.google.com/publications/CAAqBwgKMKTBmwsw6MuzAw?hl=el&gl=GR&ceid=GR%3Ael