Τελευταια Νεα

6/trending/recent
Type Here to Get Search Results !

Πλημμύρισε από κόσμο η Χρυσαυγή Βοΐου για την γιορτή της γουρνοχαράς (βίντεο)

Πλημμύρισε από κόσμο η Χρυσαυγή Βοΐου με τους επισκέπτες να καταφτάνουν από την ευρύτερη περιοχή για να περιηγηθούν στα πλακόστρωτα σοκάκια στο πανέμορφο Μαστοροχώρι να απολαύσουν το απείρου κάλλους περιβάλλον, τους φυσικούς καταρράκτες και τον νερόμυλο και να γευτούν τις νόστιμες τσιγαρίδες που προσέφερε ο Πολιτιστικός σύλλογος Βοιωτών η Αγία Παρασκευή, που διοργάνωσε την γιορτή γουρονοχαράς στην πλατεία του χωριού.

Με σύμμαχο τον καλό καιρό, η γιορτή προσέλκυσε άτομα όλων των ηλικιών που γεύτηκαν το νόστιμο έδεσμα που ετοίμασαν τα μέλη του συλλόγου στα καζάνια που σιγόβρασαν επί ώρες για να προσφερθεί δωρεάν στους επισκέπτες.

Για 6η συνεχόμενη χρονιά ο Σύλλογος Βοιωτών Κοζάνης διοργάνωσε την γαστρονομική γιορτή που αποτελεί παράδοση για την περιοχή, κάθε χρόνο και σε διαφορετικό χωριό με στόχο να ζωντανέψουν οι όμορφοι τόποι στο Άνω Βόιο και να ανταμώσουν κάτοικοι και επισκέπτες σ ένα γλέντι που θα κρατήσει ώρες.

Πλημμύρισε από κόσμο η Χρυσαυγή Βοΐου για την γιορτή της γουρνοχαράς (βίντεο)Πλημμύρισε από κόσμο η Χρυσαυγή Βοΐου για την γιορτή της γουρνοχαράς (βίντεο)Πλημμύρισε από κόσμο η Χρυσαυγή Βοΐου για την γιορτή της γουρνοχαράς (βίντεο)Πλημμύρισε από κόσμο η Χρυσαυγή Βοΐου για την γιορτή της γουρνοχαράς (βίντεο)Πλημμύρισε από κόσμο η Χρυσαυγή Βοΐου για την γιορτή της γουρνοχαράς (βίντεο)

Οι γιορτές τσιγαρίδας αποτελούν κομμάτι της παράδοσης στην περιοχή του Βοιου κυρίως λίγο πριν από τα Χριστούγεννα . Οι περισσότερες οικογένειες εξέτρεφαν γουρούνια για να έχουν το κρέας αλλά και το λίπος που βγαίνει από το ψήσιμο της τσιγαρίδας που χρησιμοποιούσαν για τις πίτες το φαγητό και στα γλυκά.

Η Χρυσαυγή σήμερα ζωντάνεψε για να παραδοθεί στην μοναξιά του χειμώνα, που μόλις 7 κάτοικοι κρατούν Θερμοπύλες και διαμένουν στο χωριό αυτήν την περίοδο


Top Post Ad

Below Post Ad

https://news.google.com/publications/CAAqBwgKMKTBmwsw6MuzAw?hl=el&gl=GR&ceid=GR%3Ael