Τελευταια Νεα

6/trending/recent
Type Here to Get Search Results !

Δ. Μακεδονία: Εκδηλώσεις για το Πολυτεχνείο

 

Με αφορμή τη συμπλήρωση 50 χρόνων από τον ηρωικό ξεσηκωμό του Πολυτεχνείου, οι Οργανώσεις Πτολεμαΐδας του ΚΚΕ και της ΚΝΕ παρουσιάζουν το ντοκιμαντέρ της ΚΝΕ με τίτλο «Ένας ζεστός Νοέμβρης».

Η πρώτη προβολή του Ντοκιμαντέρ θα γίνει στο Δημαρχείο Πτολεμαΐδας το Σάββατο 18 Νοέμβρη, στις 6 μ.μ. 

-----------

Συνδικάτο Εμποροϋπαλλήλων και Υπαλλήλων Υπηρεσιών Εορδαίας

Διδασκόμαστε, εμπνεόμαστε από τους μεγάλους φοιτητικούς - εργατικούς αγώνες!

Με οργάνωση και αγώνα γράφεται ιστορία!

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 17 ΝΟΕΜΒΡΗ

ΣΤΗΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΛΑΤΕΙΑ ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑΣ ΣΤΙΣ 6μμ

Με σεβασμό μπροστά στους αγωνιστές της αντιδικτατορικής πάλης, τους νεκρούς, τους φυλακισμένους και βασανισμένους δίνουμε τη δική μας υπόσχεση ότι θα συνεχίσουμε τον αγώνα για τους ανεκπλήρωτους στόχους τους.

Στεκόμαστε με ευθύνη απέναντι στα χιλιάδες νεκρά παιδιά στην Παλαιστίνη, δυναμώνουμε τον αγώνα ενάντια στους ιμπεριαλιστικούς πολέμους, την εμπλοκή της χώρας μας στους Νατοϊκούς σχεδιασμούς με την στήριξη του κράτους δολοφόνου του Ισραήλ, ξαναγράφοντας στις πύλες των δικών μας αγώνων το «Έξω οι ΗΠΑ - Έξω το ΝΑΤΟ».

Νιώθουμε ρίγος στην καρδιά με τη φρίκη των πολέμων, αισθανόμαστε οργή για τα συνεχή εγκλήματα του συστήματος που για τα κέρδη δεν λογαριάζει την ανθρώπινη ζωή. Η συγκίνηση και η έμπνευση από τους αγωνιστές που έδωσαν και τη ζωή τους, που προτάξανε τα κορμιά τους απέναντι στο καθεστώς της δικτατορίας, να γίνει τώρα οργάνωση και αγώνας για ζωή με δικαιώματα!

Στεκόμαστε στη σωστή πλευρά της ιστορίας με τους λαούς που παλεύουν, ενάντια στην πολιτική της κυβέρνησης και των μονοπωλιακών ομίλων, της ΕΕ. Μαζί με τον υπόλοιπο λαό στην μάχη για τις σύγχρονες ανάγκες μας!

Τα συνθήματά του Πολυτεχνείου παραμένουν επίκαιρα όσο ποτέ.

«Έξω οι ΗΠΑ - Έξω το ΝΑΤΟ». Σήμερα είναι ανάγκη να το φωνάξουμε ακόμα πιο δυνατά για να σταματήσει το μακελειό του λαού της Παλαιστίνης, για να μην είναι η χώρα μας ορμητήριο πολέμων και στόχος αντιποίνων, για να μην γίνουμε συνένοχοι στη δολοφονία άλλων λαών.

«Ψωμί - Παιδεία – Ελευθερία». Απαιτούμε μισθούς, συλλογικές συμβάσεις εργασίας, μέτρα προστασίας στους χώρους δουλειάς για να μπορούμε να γυρνάμε ασφαλείς στα σπίτια μας μετά το μεροκάματο, να ζούμε με αξιοπρέπεια μέσα στον κυκεώνα της ακρίβειας, των πλειστηριασμών, της ανασφάλειας. Απαιτούμε δημόσια και δωρεάν παιδεία, σχολεία ασφαλή για τα παιδιά μας. Καταγγέλλουμε την ένταση της κρατικής καταστολής, την εργοδοτική τρομοκρατία, την προσπάθειά κατάργησης του δικαιώματός μας στην απεργία.

Η εξέγερση του Πολυτεχνείου αποδεικνύει ότι ο λαός όταν είναι αποφασισμένος μπορεί να τα βάλει με όσους μοιάζουν ανίκητοι. Για να μπορέσουμε να κατακτήσουμε τα δικαιώματά μας πρέπει να αμφισβητήσουμε την πολιτική που μας τα στερεί. Κυβερνήσεις-ΕΕ στηρίζουν τα κέρδη των λίγων- των επιχειρηματικών ομίλων -για όλους αυτούς οι ανάγκες μας είναι κόστος, η εργασία μας πηγή κερδοφορίας για αυτό και μας ξεζουμίζουν και μας θέλουν χωρίς δικαιώματα.

50 χρόνια από τον ηρωικό ξεσηκωμό κάνουμε πράξη το «μόνο ο λαός θα σώσει το λαό» βαδίζοντας στο δρόμο του οργανωμένου αγώνα για την ανατροπή!

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 17 ΝΟΕΜΒΡΗ

ΣΤΗΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΛΑΤΕΙΑ ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑΣ ΣΤΙΣ 6μμ 

----------

Το Πολυτεχνείο ζει στους αγώνες του σήμερα για «Ψωμί – Παιδεία – Ελευθερία» - «Έξω οι ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ»

Ο αγώνας ενάντια στην δικτατορία και η εξέγερση του Πολυτεχνείου εμπνέουν τους αγώνες για τα εργατικά-λαϊκά δικαιώματα του σήμερα, για «ψωμί-παιδεία-ελευθερία» της εποχή μας. Μας αποδεικνύουν πως μόνο μέσα από την συλλογική μας πάλη, μπορούμε να διεκδικήσουμε την ζωή μας που μέρα με την μέρα μας την στερούν. Μας υπενθυμίζουν πως απέναντι στην σκληρή επίθεση του κεφαλαίου, πρέπει να κλιμακώσουμε τους αγώνες μας και να ανατρέψουμε την πολιτική και τα σχέδια της κυβέρνησης, χωρίς συναινέσεις.

ü Να μην μείνουμε άλλο παρατηρητές στην εγκληματική απαξίωση και διάλυση του δημόσιου συστήματος υγείας

ü Να μην μείνουμε παρατηρητές στην τεράστια ακρίβεια όλων των αγαθών γύρω μας, εκτός των μισθών μας.

ü Να βάλλουμε ένα στοπ στην ιδιωτικοποίηση της ενέργειας και στις ανεξέλεγκτες ορέξεις του κεφαλαίου να γεμίσει τα βουνά μας με ανεμογεννήτριες και Φωτοβολταϊκά, με το περιβάλλον να (ξανα)καταστρέφεται στο όνομα πλέον της πράσινης ανάπτυξης.

ü Να ακυρώσουμε στην πράξη τους νόμους που προωθούν την διάλυση των συνδικάτων και την εγκαθίδρυση του κοινωνικού μεσαίωνα.

ü Να μην ανεχτούμε άλλο την ανεργία σε χιλιάδες νέους και νέες και να σταματήσουμε να ανεχόμαστε τον περιορισμό τους στην εκπαίδευση.

ü Να μην συνηθίσουμε μια ζωή κρατικού αυταρχισμού με την δολοφονική αστυνομική καταστολή να είναι η απάντηση του κράτους για όλα.

ü Διακοπή κάθε συνεργασίας πολιτικής και στρατιωτικής με το κράτος τρομοκράτη, το Ισραήλ.

ü Στήριξη και αλληλεγγύη στους αγώνες της παλαιστινιακής αντίστασης για ένα ανεξάρτητο παλαιστινιακό κράτος!

ü Ενάντια σε κάθε συμμετοχή της χώρας μας στους ιμπεριαλιστικούς πολέμους και επεμβάσεις, και ειδικότερα στον νατοϊκό πόλεμο ενάντια στην Ρωσία στο έδαφος της Ουκρανίας

ü Ενάντια στον ρατσισμό, τον φασισμό και τον νεοναζισμό, υπέρ των ισότιμων δικαιωμάτων όλων όσων ζουν και εργάζονται στη χώρα μας, συμπεριλαμβανομένων των προσφύγων και μεταναστών!

ü Ενάντια στη συνεργασία με τις ΗΠΑ, στο πλαίσιο της δολοφονικής ιμπεριαλιστικής συμμαχίας του ΝΑΤΟ, που μας δημιουργούν πολεμικούς κινδύνους για την τσέπη της άρχουσας τάξης

Κι όμως, παρά τις δύσκολες συνθήκες, υπάρχουν σήμερα οι όροι για εργατική - λαϊκή αντεπίθεση. Η δυσαρέσκεια απέναντι στην κυρίαρχη πολιτική αυξάνεται διαρκώς με αποτέλεσμα η κυβέρνηση να μετρά σοβαρές απώλειες στο επίπεδο της κοινωνικής συναίνεσης.

Το εργατικό, λαϊκό και νεολαιίστικο κίνημα μπορεί να βγει ξανά στο προσκήνιο, να βάλει φρένο στα σχέδια της κυβέρνησης και να βελτιώσει τη ζωή εργαζόμενων και νεολαίας. Αυτοί που σήμερα φαίνονται άτρωτοι, γρήγορα θα βρεθούν να υποχωρούν μπροστά στην πίεση ενός πραγματικά μαζικού κινήματος.

Για μια φιλολαϊκή διέξοδο από την παρατεταμένη καπιταλιστική κρίση που να διασφαλίζει τα οικονομικά και δημοκρατικά δικαιώματα του λαού, σε μια πορεία ρήξης και αποδέσμευσης από την ΕΕ και το ΝΑΤΟ!

Αυτό μας διδάσκει και η εξέγερση του Πολυτεχνείου.

Καλούμε τους αγωνιστές και το λαό της Δυτικής Μακεδονίας να συμμετέχει στις κατά τόπου αγωνιστικές συγκεντρώσεις και στις άλλες εκδηλώσεις τιμής και μνήμης για την 50η επέτειο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου

«Αριστερή Συμπόρευση για την ΑΝΑΤΡΟΠΗ στη Δυτική Μακεδονία

Top Post Ad

Below Post Ad

https://news.google.com/publications/CAAqBwgKMKTBmwsw6MuzAw?hl=el&gl=GR&ceid=GR%3Ael