Τελευταια Νεα

6/trending/recent
Type Here to Get Search Results !

Θαύματα του Αγίου Δημητρίου που συγκλονίζουν ακόμα και σήμερα...

Σήμερα η εκκλησία γιορτάζει την μνήμη του Άγιου Δημητρίου, του Μυροβλήτου.

Ο Άγιος Δημήτριος τιμάται ως πολιούχος,  Άγιος της Σιάτιστας της Θεσσαλονίκης και πολλών πόλεων της Ελλάδας.

Ο Άγιος Δημήτριος γεννήθηκε περί το 280 – 284 μ.Χ. και μαρτύρησε επί των αυτοκρατόρων Διοκλητιανού και Μαξιμιανού το 303 μ.Χ. Όταν σε ηλικία 22 χρονών αρνήθηκε να υπακούσει σε διάταγμα «περί αρνήσεως του χριστιανισμού» διώχθηκε και φυλακίσθηκε.

Στη φυλακή δίνει την ευλογία του στο νεαρό φυλακισμένο Νέστορα, ο οποίος θα μονομαχούσε για τη ζωή του. Όταν ο Νέστορας κέρδισε την μονομαχία κόντρα στις προβλέψεις όλων, ο Αυτοκράτορας θύμωσε με τον Άγιο Δημήτριο,καθώς θεώρησε την ευχή του καθοριστική για την έκβαση της μονομαχίας.

Τότε διετάχθη η θανάτωση τόσο του Άγιου Δημήτριου όσο και του Νέστορα!

Το σώμα του Αγίου ετάφη στον τόπο όπου μαρτύρησε, ο τάφος μετεβλήθη σε βαθύ φρέαρ που ανέβλυζε μύρο και εξαιτίας αυτού ο Άγιος απέκτησε τη προσωνυμία του “Μυροβλήτου”.

Το 1823 μ.Χ. οι Τούρκοι που ήταν αμπαρωμένοι στην Ακρόπολη της Αθήνας ετοίμαζαν να χτυπήσουν με τα κανόνια τους, τους Έλληνες που βρισκόντουσαν στον ναό του Αγίου Δημητρίου, μα ο Άγιος Δημήτριος έκανε το θαύμα του για να σωθούν οι Χριστιανοί και η πυρίτιδα έσκασε στα χέρια των Τούρκων καταστρέφοντας και τμήμα του μνημείου του Παρθενώνα.

Για να θυμούνται αυτό το θαύμα, ο ναός λέγεται από τότε Άγιος Δημήτριος Λουμπαρδιάρης, από την λουμπάρδα δηλαδή το κανόνι των Τούρκων που καταστράφηκε.

πηγη

Top Post Ad

Below Post Ad

https://news.google.com/publications/CAAqBwgKMKTBmwsw6MuzAw?hl=el&gl=GR&ceid=GR%3Ael