Τελευταια Νεα

6/trending/recent
Type Here to Get Search Results !

Σε τροχιά για τη μεγαλύτερη εβδομαδιαία πτώση από τον Μάρτιο το πετρέλαιο

Οι τιμές του πετρελαίου βρίσκονται σε τροχιά για την πιο απότομη εβδομαδιαία πτώση τους από τον Μάρτιο παρά την άνοδο που σημειώνουν σήμερα λόγω των ανησυχιών ότι τα υψηλότερα για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα επιτόκια θα επιβραδύνουν την παγκόσμια ανάπτυξη και θα περιορίσουν τη ζήτηση καυσίμων.

Το Brent έχει υποχωρήσει κατά 11,6% και το WTI κατά περίπου 9% αυτή την εβδομάδα.

Η πτώση του πετρελαίου συνέπεσε με μια απότομη πτώση των τιμών των αμερικανικών κρατικών ομολόγων σε χαμηλά 17 ετών, λόγω των ανησυχιών ότι η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ θα διατηρήσει τα επιτόκια υψηλότερα για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα, των αυξανόμενων ανησυχιών για τις κρατικές δαπάνες και το διογκούμενο δημοσιονομικό έλλειμμα στις Ηνωμένες Πολιτείες, τον κορυφαίο καταναλωτή πετρελαίου στον κόσμο.

Τα futures του Brent σημειώνουν άνοδο 0,81% στα 84.75 δολάρια ενώ τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του West Texas Intermediate σημειώνουν επίσης μικρή άνοδο 0.75% στα 82.93 δολάρια, ανακάμπτοντας ελαφρώς από την πτώση 2% της Πέμπτης.

Η JPMorgan δήλωσε σε σημείωμά της ότι αναμένει ότι η αύξηση της ζήτησης πετρελαίου θα είναι υγιής αλλά πιο αργή το τελευταίο τρίμηνο του 2023, ενώ η National Australia Bank δήλωσε ότι θεωρεί την πρόσφατη βουτιά των τιμών ως προσωρινή και προβλέπει ελλειμματική αγορά αυτό το τρίμηνο.

Όλα τα βλέμματα σήμερα είναι στραμμένα στη μηνιαία έκθεση για την απασχόληση στις ΗΠΑ για ενδείξεις σχετικά με το πόσο ισχυρή είναι η οικονομία. 

 

capital.gr

Top Post Ad

Below Post Ad

https://news.google.com/publications/CAAqBwgKMKTBmwsw6MuzAw?hl=el&gl=GR&ceid=GR%3Ael